Kadın sabah kalktığında önce şöyle bir etrafı toplar, sonra bir başına hazırladığı kahvaltı sofrasına tek tek çağırıp ev halkını toplar. Karınlarını doyuran ve çil yavrusu gibi ortalıktan kaybolan ev halkının geride bıraktığı sofrayı toparlar. Herkes gider o evi toparlar. Sonra aynanın karşısına geçip işten güçten helak olmuş saçlarını toplayıp tekrar çayını demler, kekini hazırlar ve sevdiği komşularını toplar. Mahallede bir günde ne olmuş onun değerlendirmesini yapar. Bilir kişilerden gereken bilgileri alır, çocukların yaptığı yanlışları babaya duyurmadan derleyip toplar. Bazen de duygusallaşır, öpüp koklamak için evlatlarını kanatlarının altına toplar. Çoğu zaman derin düşüncelere dalar, düşünür geçmişi ve hala geçmemişi olan yaralarını acılarını toplar. Ne olursa olsun güçlü olmak zorundadır. ne kadar üzülse de ağlasa da en sonunda kırılan  kalbini yine kendisi toplar. İşte bir annenin bir günlük telaşı budur. Bunu bir ömürle çarparsanız  ANNE GİBİ YAR VATAN GİBİ DİYAR OLMAZ

YAŞAM İÇİN STENT

Sağlık için ilimiz çok şanslı bir kent oldu.  Ankara yolu kapandı, ilimizde kalp nakli yapabilecek konuma geldi diyebiliriz. Çünkü öyle uzman doktorlarımız mevcut ki 7-24 kalp krizlerine müdahale edebiliyorlar. Uzman Dr. ÖZKAN AĞARLI yönetiminde 5 kardiyoloji, 5 hemşire, 5 teknisyen ile yaşam için stent projesini 7-24 nöbetleşe yürütüyorlar. Stentler son  model jenerasyonlar. İç Anadolu´dan da hastalarımız gelmektedir. Ankara´nın işini bir nebze olsun hafiflettik. Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde ayda 150 anjio yapılıyor. Bunların yarısına stent takılıyor. ÖZKAN AĞARLI doktorumu ve ekibini kutluyorum. Allah yardımcıları olsun.

VALİLİK MAKAMI

Valilik makamını eski mezarlık üstüne yerleştirdiler. Bende hatırlamam fakat Kırıkkale´nin ilk mezarlık yeri. Kızılay binasının temelinin hafriyatı esnasında görmüştüm. Yapılmış yapılacak bir şey yok, bina güzel olmuş. Tam kapasiteyle çalışması bir hayli zaman alacağa benzer. Tabi ki hataları var mı biz bilmeyiz. Onu zaman gösterecek. İşi olan gider, işi olmayan hele yaz günleri nasıl gider bilinmez. Dikmen yokuşunu bilenler bir daha gidersem dikmene derler...

MAÇLARI  MEYDAN DA OYNAYALIM

Hafta sonunda oynadığımız Yozgat maçında 1-1 berabere kaldık. Spora bu kadar siyaset girmemişti. Fakat bu maçta alenen siyaset koktu. Detaylarına girmeyeceğim ama çok siyaset vardı. Futbol sahasında siyaset olmaz. O zaman siyasetin yapıldığı yer Cumhuriyet Meydanıdır. Bizim meydan buna çok çok müsait. Orda oynayalım. Yenen yenmeyen belli olur hiç olmazsa.

KIZILAY

Kızılay kongresi olduğu zaman kültür müdürlüğünün salonu dolar taşardı. Şimdi ise oldu bittiye geliyor galiba. Kime sorsam haberim yok diyor. Nasıl bir kongre oluyor merak ediyorum. Çünkü Kızılay´ı çok seviyorum. Benimde olumsuzlukları eleştirmek hakkım. Ben gecemi gündüzümü verdim Kızılay´ın başarısı için. Eleştiriye tahammülü olmayan başkan, sen benim muhatabım değilsin diyor. O zaman muhatabı göster de muhatap olalım. Tarihi bir dernek kimsenin babasının malı değil. Benim bildiğim çok şeyler var.