Gazetemiz Köşe Yazarı Yener Kazan'ın 'TikTok’a 23 yıkıcı virüsü insanı' adlı köşe yazısı.

Çağın müspet gelişmelerine ayak uyduramayan, insanlık adına bir fayda sağlayamadığından aşağılık kompleksine kapılmış, bir değer üretemeyip ruhen ve bedenen bunalmış, gözünü kolay yoldan para kazanma hırsı bürümüş “Bazı yurdum insanı” sonunda oyuncağını buldu.

Adını duyurma, meşhur olma, gündemde kalma, olduğundan fazla gözükme, para kazanma uğruna toplumun yerleşik genel kabul görmüş gelenek ve göreneklere aykırı şekilde hızla yayılan fantezi, popüler kültüre bukalemun gibi anında uyup sosyal medya kurdu olup çıkıverdi.

Günün her saatinde kontrolsüz şekilde zararlı mikrop gibi yayılan “Tik Tok’a 23 yıkıcı virüsü insanlarının” sergiledikleri, uçuk kaçık yaşam tarzı paylaşımları, ayarı kaçmış, şakülü kaymış, üslubu bozuk argolu sözlere ait çağrışımları duygu, düşünce, eğitim, ahlak, ailevi ve toplumsal yapımızı, etkileyerek değişim ve dönüşümüne sebebiyet vermiş;

Dünya mucizesi internet, akıllı telefon gibi dijital iletişim organları kötü niyetli insanlar tarafından amacı dışında faaliyet sergilenip kiş isel çıkar, makam, mevkii, menfaat ve kazanç uğruna her türlü olumsuzluklar sergilenmiş bunun sonucu yerleşik değer yargılarımızın tamamı alt üst olma sürecine girmiştir.

Dinimizin birinci, ikinci hatta onlarca emri okuyup, aklımızı kullanmayı emretmiş am a yurdum insanı kitap ve gazete okumayı hiç sevmemiş, “İnançlarına, değerlerine bağlı milletiz” Hamasetine aykırı şekilde bu gibi zararlı alışkanlıkları şıp diye kapıverir hale gelmiştir.

Kullanıcı sayısı bir milyarı geçen Tik Tok,“endişe kaynağı, güvenlik ve ahlaki erozyona yol açtığı”gerekçesiyle ABD, Kanada, İngiltere, İskoçya, Belçika, Hollanda, Letonya, Estonya vb. birçok ülkelerde erişimi engellenmiş, bazılarında kapatılmıştır. Ülkemiz de ise bir grup insanı bağımlı hale getirip köleleştiren bu yıkıcı virüse hiçbir kısıtlama getirilememiştir. Tik Tok’a 23 yıkıcı insanı bazı teknik özellikleri;

Ağzını büzüp artistik yüzlerce poz verenler,
Yetmişinde dansöz gibi kıvırtarak oynayanlar,
Göbek atmayı büyük marifet sayan evli hanımlar,
İtiyle cilveleşenler, yastığıyla yarı çıplak boğuşanlar,
Ikişerli, üçerli guruplar halinde karşı cinsle çet’leşenler,
Göbeği, göğsü yarı açık, altı daracık yırtık kıyafetli tipler,
Küpeli, dövmeli, janjanlı, kıvırtarak, yumuşak konuşan 3. Cinsiyetler.

Mal, mülk, fındık, fıstık her şey apaçık sosyal medyada teşhir edilmiş, ahlak ve edebe aykırı çocukların dahi kolayca ulaşabileceği görüntüler ailevi, kültürel, geleneksel ve toplumsal yapımızı tehdit eder hale gelmiştir.

Bu tip yıkıcı virüs insanı farklı kılık ve kıyafette, çoğu zaman sosyal medya fenomeni en fazlada Tik Tok dansözü olarak günün her saatinde gözükürler. İşin en ilginci toplumun büyük bir kesimi tarafından şiddetle karşı çıkılan, tepki gösterilen bu paylaşımlara aynı toplum un diğer fertleri tarafından binlerce beğeni yapılması. Üçüncü bir grubun ise “Ulan bu millet Mart kedisi gibi hem sevişiyor hem bağırıp şikâyet e diyor.” Yakınmaları.