Sgk, akciğer kanseri hastalarının tedavi giderlerinin karşılanması için artık 'Sigara kullanmamış' olmak şartını getirmiş. Yani inanın buraya ne yazacağımı bilemiyorum. Sigara kullanan biri olarak (kesinlikle şiddetle uzak durulması gereken bir şey) ben de şunu söylüyorum; o zaman benim her ay maaşımdan yapılan sgk kesintisini geriye dönük 10 yıllık faizleri ile geri istiyorum. Ayrıca, 10 yıldır sigara içen biri olarak bir paket sigaraya ödediğim %84.25 vergiyi (Basit bir hesapla; 9tl %84.25 = 7.58 tl x 365 = 27.66 tl x 10yıl = 27.660 tl) iadesini talep ediyorum. Ayrıca, madem bana böyle bir uygulama ile yaklaşılacak, o zaman diyabet hastalarına da 'Bize mi sordun o kadar yerken?”, cilt kanserlerine de' Onu plajda güneşlenmeden önce düşünecektin!', fıtık hastalarına da ' Ulan elli kere dedik ağır kaldırmayın, el arabası var orda' denmesini, egzoz dumanı, hava kirliliği, içme suyu şebekesindeki kalitesizlik nedeni ile hasta olan insanlara da aynı muamelenin gösterilmesini talep ediyorum. Hormonlu meyve sebzeyi saymıyorum bile. Peki kırmızı ışıkta karşıya geçmeye çalışan ve sakat kalan yayaların tedavileri? Bekleseydin kardeşim mi diyeceksin? Ulan hırsız bile yakalandığında 6 ay yatıp çıkıyorken, sigara içti diye adamın birini ölüme terk etmek de nasıl bir Sosyal Devlet Olgusu? Satmak yasal, içmek yasal, ama tedavi yasak.

 

İLLER ARASI DÜŞMANLIK

Kırşehir, Yozgat, Çankırı komşu illerimiz hepsiyle düşman kardeş gibiyiz. Buda sıkıntı veriyor. Yeni yetişen çocukların kafası bir hayli karışık. Baba bunlara kırgınsa, çocuklar da kırgın oluyor. Bunun altında başka bir şeyler mi yatıyor? Çok tehlikeli boyutlara kadar gidiyor ve bunu da spora bağlıyorlar. Geçen Pazar günü Sivas yıldız eline maça gittik. Haliyle Yozgat il merkezinden geçmemiz gerekiyordu. Sanki düşman topraklarından geçiyormuşuz gibi eskortlar marifetiyle geçtik. Buna ne gerek vardı. Yine geçenlerde bir şehidimiz vardı. Kendisi Yozgatlı idi fakat Kırıkkale bağrına bastı. Kendi şehitliğinde toprağa verdi. Bundan daha güzel bir şey olur mu? Buna benzer kız alıyoruz, kız veriyoruz aile bağlarımızı güçlendirmek varken kin ile nefretle bakmamıza ne gerek var. Bizler komşuluk bağlarımızı ne kadar güçlü kılarsak gerçek düşmanlarımız çatlayacaklardır. Onun içindir ki biz komşularımızı yensek ne olacak veya onlar bizi yense ne olacak ama yine de efendilik Kırıkkale´de kalsın ve kalacaktır.

 

EKMEK İSRAFI

Ekmekte israfa son vermemiz gerekiyor. Ortalama Kırıkkale´de haddinden fazla ekmek çöpe gidiyor. Tabii ne kadar israf oluyor rakamlarla belirtmek biraz zor. Yine de değerlendiriliyor bu konu da fiyatlar inişli çıkışlı olması vatandaşları etkiliyor. Fırıncılar bir araya gelip ekmek israfını nasıl önlememiz gerektiği hakkında eğitici bilgileri verseler çok çok iyi olacak.

 

ZİRAAT BANKASI TAŞINIYOR

Ziraat bankası nokta mevkiine taşınıyor. Yapacak bir şey yok. Cami ne kadar büyük olursa olsun, imam bildiğini okur. Onun için ziraat bankasında bildiğinden vaz geçmiyor. Nokta mevkiiğine taşıyacağı, emekliler şubesi daha öncesi zafer caddesindeki merkez bina arkasında hizmet veren şube idi. Orda para çekmeye gelen emekli ATM cihazının çok ses çıkartmasından rahatsız oluyordu. Onun için nokta mevkiine de bir yer ayarladı. Fakat selim özer mahallesindeki emekli oraya gitmek için iki dolmuş değiştirmesi gerekiyor. Yaşlı insanlara bu kadar eziyet vermez ki! bunu düşünen kişide yarın emekli olacak emeklisine saygı göstermeyen kendisine nasıl saygı görecek.