Silah Fabrikasında yaşanan olaydan sonra gündeme gelmeye başlayan müze konusu Kırıkkale´miz için olumlu bir gösterge olmuştur. Kırıkkaleli olup da silah müzesinin nerede olduğunu bilmeyen kişiler çoğunlukta olduğunu düşünüyorum. Ben bile hiç görmedim, il dışına çıktığımızda kırıkkale´nin neyi meşhur diye sorduklarında ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Kırıkkale´nin tatbiki silahı meşhur diye bilmesi gerekmez mi? Yeni atanan müdürümüz Mehmet Ocakçıoğlu hayırlı olun dileklerimle genç dinamik kişiliyle silah fabrikasını Kırıkkale´yle özdeştirecek kişiliğe sahip kişidir. Benimde bir teklifim olacak, Cumhuriyet meydanında bulunan ırmak vergi dairesinin binasını  geniş güvenlik kapsamında Kırıkkale silah müzesi olarak dizayn yaparak kurulsa bütün halkımızın ziyaretine açarsa Kırıkkale´nin neyi meşhur sorusunu ortadan kaldırmış olur. Bu konuda sayın Ocakçıoğlu´nun eseri olacaktır. Bu konunun üzerine gidip başaracağını umuyorum.

 

ZAFER CADDESİ

Cumartesi ve Pazar günleri hava güneşli olduğunda zafer caddesinde bir köşeye çekilerek insanların ne gibi hareket ettiklerine bir bakın,  ya ellerinde telefon ya çekirdek başka bir şey göremezsiniz. Nedir bu vurdum duymazlık, çocukların telefon tiryakiliği hat sayfaya ulaştı. 2-3 milyarlık cihazlar çocuk yoktan anlamaz arkadaşında 2 milyarlık telefon varsa onun 3 milyarlık telefonu olacak, babada var mı yok mu, hiç önemli değil. Diğer arkadaşına övünecek ya muhakkak alınması gerekiyor baba ana önemli değil yeterki arkadaşlarına bir hava atması önemli. Baba ana da bizim oğlan kız arkadaşlarına iyi bir hava atıyor diye onlarda da övünme payı olacak, tehlikenin hiç önemi yok. Son günlerde Kırıkkale´nin neyi meşhur dediklerinde çekirdekli insanları meşhur diyorlar. O yolları batırmalarının ne kadar iğrenç olduğunun farkında bile olmuyorlar. Evde yataktan kalkıp yatağı dağınık vaziyette bıkma gibi bir şey elindeki çekirdeği yolun ortasına atmak. Yerde ne kadar pis görünümün oluştuğuna aldırış etmeden giden insanlar cezai müyede uygulansa kimse yerlere çekirdeği atmaz ve zafer caddesi de tertemiz olur.

BEŞİKTAŞ

Taraftarların resmiyette bir dernekleri yok ama birden organize oluveriyorlar, tarikatlarda olduğu gibi Şıhlarına tabi oldukları gibi. Ben fener bahçeliyim ama aziz yıldırımı sevmem niye: çok kurnazlık yaptığı için, takıma zarar verdiği için. Bu sezon çok maçlarını deplasmanda oynadığı göçebe hayat yaşadığı için beşktaşı bu yönüyle taktir ettim ve şampiyonluğu hayırlı olsun seneye de biz şampiyon oluruz.