Soyadından belli olduğu üzere BİSMİLLAH deyip koltuğa oturdu. Haktan kaçmayacağı ve halka daha yakın olacağı aşikar olduğunu kanıtlayan  Mehmet İlker HAKTANKAÇMAZ beye hoş geldiniz diyorum. Koltuğa oturduğunda  ilk demeci “Bu kutsal göreve layık görülmesinin kendisi için onur meselesi olduğunu söyledi Hktankaçmaz ,Görevinin sorumluluk getiren bir iş olduğunu Rabbimden duam, yüz akıyla  buradaki görevimizi yapabilmemiz “ bize  güveneni bu görevi layık görenleri mahcup etmememiz. Kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayan yolların adeta kilit noktası. Bu memlekette  yapmak ayrıca  bir şans olarak değerlendiriyorum. Bizimde görevimiz bize emanet edilen bu Bayrağı  bir adım daha ileriye taşımak olacaktır. Urfa 1973 doğumlu olan haktan kaçmaz çeşitli ilçelerde kaymakamlık ve Sivas vali vekili ve en son olarak İçişleri bakanlığı Avrupa birliği  Dış ilişkiler dayesi başkanı iken yeni valiler karar namesiyle Kırıkkale valisi olarak atandı Kırıkkale´ye hoş geldiniz besmeleyle işe başladınız Allah yardımcınız olsun bu işi başaracağınızı temenni ediyorum.

 

 SİGARANIN DUMANI

31 Mayıs dünya sağlık örgütü ‘ne  DSÖ  üye ülkelerince 1987 yılından bu yana, Dünya tütünsüz günü olarak kabul ediliyor. Dünya genelinde tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle yılda yaklaşık  6 milyon kişi hayatını kaybediyor ve Türkiye´de tüm ölümlerin % 23 tütüne bağlı hastalıklar sebebiyle oluyor .Tütün kullanımı bu şekilde devam ederse 2030 yılında bu yüzden ölenlerin sayısının 8 milyonu aşması bekleniyor .Dünya tütünsüz dolaysıyla açıklama yapan Türk toraks derneği tütün kontrolü çalışma gurubu  üyesi ve 9 eylül üniversitesi ana dalı Pof. Dr. Oğuz kılıç Sigaranın, saç telinden ayak tırnağına kadar vücuttaki hücrelere zarar verdiğini belirtti. Sigaranın 4 binden fazla kimyasal madde  içerdiğini bunların yaklaşık % 80  nin Kanserojen olduğunu belirten Klınç günde sadece bir sigara içilse bile, sigaranın organlara verdiği özellikle akciğer, kalp, bunlarda  ciddi riskler oluşturur. Sigara ayriyeten kadınlarda ve erkeklerde kısırlığa neden oluyor. Kadınlarda görünen üreme organı kanserleri ve meme kanserleri oluşma  sıklığında artış yaratıyor, ve yaşlanmayı hızlandırıyor Sigara içen  erkeklerin 23 yıl kadınların ise 28 yıl kısalıyor, bunları görünce bende bırakmak isti yom ya siz?

GEZİ TURLARI

Hatay İskenderun 5 temmuz  ilk okulu öğrencilerinin tertiplediği Osmaniye programı feci bir şekilde sona erdi  14 kişi hayatını kaybetti hem de bir kaşık suda boğuldular  14 kişi hayatını kaybettikten sonra yapılan açıklamada izin alınmamış  eğer izin alınmak için müracaat edilse yok kardeşim kaza olacak diye ikazda mı bulunacaktı. Türkiye genelinde bu tür kazalar oluyor  bu konuda daha duyarlı olunmaması gerekir çok yazık oluyor genç bedenlere.