MALİ KESİN HESAP HAVALE EDİLDİ

Kırıkkale Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Oturumu, meclis üyeleri tarafından verilen gündem dışı tekliflerin, gündeme eklenmesiyle başladı. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda 2023 yılı mali kesin hesabı, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Belediye Başkanı Ahmet Önal’a hibe araç alımı için yetki verildi.

ADIYAMAN VE 14 BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ İLE KARDEŞ BELEDİYE OLUNDU

Toplantıda Kırıkkale Belediyesi’nin ayrıca İç Anadolu Belediyeler Birliği’ne üye olması ile birlikte Adıyaman Belediyesi’yle kardeş belediye olması yönünde oylama yapıldı. Oylama öncesi meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Ahmet Önal, “Teklif bize Adıyaman Belediyesi’nden geldi. Adıyaman Belediye Başkanımız ile hukukumuz ve tanışıklığımız var nüfus olarak hemen hemen aynıyız, ortak proje üretilmesi, heyetlerin karşılıklı görüşülmesi, tecrübeli isimlerden faydalanılmasının Kırıkkale’miz için faydalı olacağını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

“BÜYÜK ŞEHİRLERDEN PROJE ÇEKEBİLİRSEK KIRIKKALE’MİZE BÜYÜK ARTI SAĞLAYACAĞIZ”

Başkan Önal, ayrıca 14 büyük şehir belediyesi ile de kardeş belediye olunması yönünde Meclisten yetki aldı. Bu konu hakkında da konulan Başkan Önal “Yapmak istediğimiz, büyük şehirlerin imkanlarından, koşullarından Kırıkkale’de artıya dönüştürebilme, ortak proje üretme. 14 Büyükşehir’in gerçek anlamda büyük imkanları var. Büyükşehirden birkaç proje çekebilirsek Kırıkkale’mize büyük artı sağlayacağını düşünüyorum. Amacımız büyük şehirlerin imkanlarını, gücünü, kapasitesini Kırıkkale’mizde de imkana dönüştürmek için yetki talep ediyoruz” dedi.

Kırıkkale MHP’de değişiklik! Bahçeli’nin kararı sonrası fesih edildi! Kırıkkale MHP’de değişiklik! Bahçeli’nin kararı sonrası fesih edildi!

ŞEFFAFLIĞIN GEREKTİRDİĞİNİ YAPIYORUZ

Yönetimde şeffaflık ve hesap verilebilirlik adına meclis toplantılarının canlı yayında verilmesini istediğini ve bu konuya önem verdiğini belirten Ahmet Önal, “Belediye Meclis toplantılarını canlı verelim, vatandaşımız her şeyi görsün izlesin istedik. Belediyemizde yapılan tasarruf ve işlemleri, belediye bütçesini ilgilendiren konularda her şeyi konuşalım, doğruyu beraber tartışalım. Bizim ikinci oturumumuz ve alınan kararların oy birliği ile olması beni mutlu ediyor. Burası belediye, hizmet makamı, siyasetin işin içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Belediyemizin borç ve alacak rakamlarını açıklamamız nedeni belediyemizin ne kadar geliri var ne kadar parası var. Kırıkkale kamuoyu bunu bilsin. Hangi kuruma kime ne kadar borcu var vatandaşlarımız bilsin. Alacak listesini de asarken kuruşu kuruşuna da yazdırdık. Alacaklı kısmında Kırıkkale Belediyesi yazdığı için. Şeffaflık bunu gerektirir, hesap verebilirlik bunu gerektirir. Günün sonunda aynı hesabı benim de bizim de vermemiz gerekecek” dedi.

Haber: Burak Çalışkan

Önal, “Gün Sonunda Bizim De Hesap Vermemiz Gerekecek” (2)Önal, “Gün Sonunda Bizim De Hesap Vermemiz Gerekecek” (3)Önal, “Gün Sonunda Bizim De Hesap Vermemiz Gerekecek” (1)

Kaynak: burak çalışkan