Kırıkkale Barosu tarafından hazırlanan meslektaşlarla buluşma etkinliğinde, Barolar Birliği Başkanı Av. Sağkan, meslekte 40 ve 50. Kıdem yılını dolduran Kırıkkale Barosu'na üye Av. Namık Erkanlı, Av. Nail Coşkun, Av. Cafer Şahin, Av. Ümit Nuri Kocaballı, Av. Hacı Osman Aydoğan ve Av. Ayhan Candan için düzenlenen törende Kırıkkale Baro Başkanı Av. Mutlu Korkmaz ile birlikte plaket verdi. TBB Başkanı Av. Sağkan, Kırıkkale'de Baro Başkanı Av. Korkmaz ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Kırıkkale Belediye Başkanı Av. Ahmet Önal, Adalet Komisyonu Başkan Vekili Özgür Yalçın, Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Sezgin, Kırıkkale İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Ceylan, Kırıkkale Vergi Mahkemesi Başkanı Ömer Şahin’i de ziyaret etti.

Avukatlık mesleğinde 40 Ve 50. Kıdem Yıllarını tamamlamış meslek büyükleri için etkinlik düzenlendiğini belirten Baro Başkanı Korkmaz; “Demokratik toplumun temel direği adalet; adalete erişimin güvencesi avukattır. Avukat yalnızca müvekkilinin değil, savunma hakkının temsilcisi ve hak savunucusudur. Avukat olmadan adil yargılanma olmaz. Adil yargılanma olmadan, toplumsal barış ve güven tesis edilemez, hukukun üstünlüğü korunamaz. Savunma hakkının güvencesi olarak biz avukatlar, hukuk devletinin hayata geçirilmesinin yegane temsilcileriyiz”

3600 Ek Gösterge kimleri kapsayacak? 3600 Ek Gösterge 26 Temmuz 2024 3600 Ek Gösterge kimleri kapsayacak? 3600 Ek Gösterge 26 Temmuz 2024

“Bu kapsamda;  adalet uğruna mesleğe yıllarını vermiş olan ve hukuk mücadelesini hiçbir zaman bırakmayan, baromuzun bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri geçmiş, genç meslektaşlarıma ışık, mesleğimize rehber olan, bugün plaketlerini alacak üstatlarımıza, şahsım ve baromuz adına teşekkür ediyor, kendilerini tebrik ediyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışmamızın daim olmasını diler, davetimize icabet ettiğinizden dolayı Şahsım ve Kırıkkale Barosu adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Tuğçe Savaş

Kaynak: tuğçe savaş