Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde yaşayan 58 yaşındaki Yalçın Şengül'ün hayatı, iki kez felç geçirmesi sonrası dramatik bir şekilde değişti. İlk olarak 2021 yılında felç geçiren Şengül, tedavi süreci sonrası günlük işlerini kendi başına yapabilecek hale gelmişti. Ancak, 2023 yılının Mart ayında ikinci kez felç geçirmesi, vücudunun sol tarafını tamamen işlevsiz bıraktı. Şimdi ise tekerlekli sandalyeye mahkum olan Şengül, 81 yaşındaki annesiyle birlikte kirada yaşamını sürdürüyor.

TEK İSTEĞİ AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE

Felç sonrası günlük işlerini annesinin yardımı olmadan yapamayan Yalçın Şengül, yaşlı annesinden başka kimsesi olmadığını belirtti. Yüzde 67 engelli raporu bulunan Şengül'ün en büyük arzusu, akülü bir tekerlekli sandalyeye sahip olmak. Bu sayede hem ev içinde hem de dışarıda daha bağımsız bir yaşam sürebileceğini belirten Şengül, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

ŞENGÜL, OTURMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPAMIYORUM

Gazetecilere konuşan Yalçın Şengül, bacaklarının işlevsiz olması nedeniyle oturmak dışında hiçbir şey yapamadığını ifade etti. Maddi durumunun yetersiz olduğunu söyleyen Şengül, "Sabahtan akşama kadar evin önünde oturuyorum. Dışarı çıkıp biraz hava almak, alışverişimi yapmak istiyorum. Ancak bunları yapabilmek için akülü bir sandalyeye ihtiyacım var. Annem 81 yaşında ve benim bakımlarımla ilgileniyor. Başka kimsem yok. Annem de bakıma muhtaç halde. Kirada oturuyorum. Akülü sandalyem olursa en azından ihtiyaçlarımızı almak için dışarı çıkabilirim. Ev içerisinde de çoğu işi yapmaya gücüm yetmiyor. Yetkililerden ve hayırseverlerden akülü tekerlekli sandalye istiyorum. En azından dışarı çıkar, ihtiyaçlarımı karşılarım ve hayata yeniden bağlanırım," dedi.

HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Yalçın Şengül, hayatını kolaylaştıracak ve ona yeniden hareket özgürlüğü sağlayacak akülü tekerlekli sandalye için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Şengül, bu desteğin kendisine hem fiziksel hem de psikolojik anlamda büyük bir rahatlama sağlayacağını vurguluyor.

YARDIM ETMEK İSTEYENLER İÇİN İRTİBAT TEL: 0542731 57 35

Kırıkkale’de yeni emniyet müdürlüğü binası yükseliyor Kırıkkale’de yeni emniyet müdürlüğü binası yükseliyor

Haber Merkezi

Kaynak: haber merkezi