KENAN KUZUCU
TAŞERON İŞÇİLER YİNE HAKLARINI ALAMADI
CHP’li Milletvekili Ahmet Önal, MKE' de çalışan işçiler için kurum ile ilgili banka arasında promosyon anlaşması imzalandığını söyleyerek, “Bu anlaşmada taşeron işçilerimiz yine haklarını alamadı. Sözleşme öncesi promosyon ücreti için sayıya dahil edilen taşeron işçilerimiz, sözleşme imzalandıktan sonra çabuk unutuldu. İlgili banka ile MKE arasında 3 yıl süreyle imzalanan anlaşma gereği sadece 6 bin 150 TL promosyon ücreti alacaklar. Yıllarca kurumda güvenlik, yemekhane, tamir tahliye, tarım ve sosyal tesislerde hizmet veren sayısı 1300' ü bulan işçilerimiz yine görmezden gelindi”
MAĞDURİYET VE HAK KAYIPLARI GİDERİLMELİ
“Daha önce kadro hakları verilmeyen, kurum A.Ş olduktan sonra kadroya alınmaları kanunla ellerinden alınan, kurum tarafından verilen sözlerin hiçbirisinin tutulmadığı MKE taşeron işçileri mağdur edilmeye, yok sayılmaya devam ediyor. Sendikal hakları da olmayan bu işçilerimiz maalesef hak mücadelesi de veremiyor. Kurumun kendi bünyesinde çalışan personelin sadece 5'te 1'i kadar promosyon ücreti alacak olan taşeron işçilerimizin mağduriyeti ve hak kayıpları giderilmelidir”
TÜM KAYIPLARI TELAFİ EDECEK İKTİDAR CHP İKTİDARIDIR
“Promosyon anlaşmasında kurumun kendi personeli gibi görüp sayıya dahil ettiği taşeronlar, sözleşme imzalandıktan sonra neden unutuldu bunu merak ediyoruz. Buradan sesleniyoruz.; MKE' nin yeniden KİT statüsüne dönüştürülmesi, mağdur edilen personelin haklarının iadesi, taşeron işçilerin kadro, ücret, çalışma koşulları, özlük hakları ve promosyon konusunda yaşadıkları tüm kayıpları telafi edecek olan CHP iktidarıdır” dedi.