Ramazan Bayramı'na sayılı saatler kala, Türkiye genelinde insanlar alışveriş telaşına kapıldı. Bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşlar geleneksel bayram alışverişlerini yapmak için mağazalara, alışveriş merkezlerine ve çarşılara akın etti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı öncesinde alışveriş yoğunluğu yaşanıyor. İnsanlar, yakınlarına, akrabalarına ve sevdiklerine alacakları hediyeleri belirlemek için çeşitli mağazaları dolaşıyorlar. Bayram alışverişlerinde genellikle gıda ürünleri, giyim ve hediyelik eşyalar talep görüyor.

Gıda alışverişleri özellikle Ramazan Bayramı'nın ruhuna uygun olarak öne çıkıyor. Ayrıca tatlı ve çikolata gibi atıştırmalıklar da bayramın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.Giyim alışverişleri de Ramazan Bayramı öncesinde önemli bir yer tutuyor. Bayram için özel giyinmek isteyen vatandaşlar, giyim ürünleri, insanların ilgisini çekiyor. Özellikle çocuklar için bayramlık kıyafet seçimi büyük bir özenle yapılıyor. Renkli ve gösterişli kıyafetler, çocukların bayram coşkusunu artırıyor.

Alışveriş merkezleri ve çarşılar, Ramazan Bayramı öncesi yoğun bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor. İnsanlar, alışverişlerini yaparken hem bayram coşkusunu yaşamak hem de sevdikleri için en güzel hediyeleri seçmek için çaba sarf ediyorlar. Mağaza ve alışveriş merkezi sahipleri ise bayram alışverişlerinin yoğunluğundan memnuniyet duyduklarını ifade ediyorlar.

Kırıkkale Belediyesinin kontrolünde açılan işporta tezgahlarındaayakkabı, kıyafet, kolonya ve şeker gibi bayramlık ihtiyaçların satıldığı bayram pazarı her yıl olduğu gibi bu yıl da Hüseyin Kahya Parkı içerisine kuruldu. Bayram ihtiyaçlarını almak isteyen vatandaşlar, pazara akın ederken, pazar yerinde sabahın erken saatlerinde gecenin geç saatlerine kadar yoğunluk oluştu. Söz konusu bayram pazarı, bugün (arife günü) geç saatlere kadar Kırıkkaleli vatandaşlara hizmet verecek. 

Ancak bayram alışverişlerinin yoğunluğuyla birlikte bazı sıkıntılar da yaşanabiliyor. Kalabalık mağaza ve alışveriş merkezlerinde zaman zaman sıra beklemek ve aradığını bulamamak gibi sorunlarla karşılaşmak mümkün olabiliyor. Bu nedenle vatandaşlar, alışverişlerini daha önceden planlayarak ve erken saatlerde yaparak bu tür sıkıntıları minimize etmeye çalışıyorlar.

Beklenen oldu! Ankara, İstanbul ve Kırıkkale’ye geliyor Beklenen oldu! Ankara, İstanbul ve Kırıkkale’ye geliyor

Özetle, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Türkiye genelinde alışveriş yoğunluğu artıyor. İnsanlar, geleneksel bayram alışverişlerini yapmak için mağazalara akın ediyorlar. Gıda, giyim ve hediyelik eşyalar bayram alışverişlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kalabalık alışveriş merkezlerinde zaman zaman sıra beklemek gibi sıkıntılar yaşansa da, insanlar bayram coşkusunu yaşamak için bu yoğunluğu göze alıyorlar.

Haber: Burak Can

Kaynak: manşet gazetesi