Kızılırmak’tan metrelerce uzunluğunda çıktı! Ekipler el koydu Kızılırmak’tan metrelerce uzunluğunda çıktı! Ekipler el koydu

Kırıkkale Keskin ilçesine bağlı Haydar Sultan Türbesinde çekilen bir vvideo sosyal medyada çokça paylaşıldı. Videoda bir kadının türbede bulunan kuyudan hava soluması yer alırken, sosyal medya kullanıcıları yaşananlara tepki gösterdi. İnanışa göre Ahme Yesevi Hazretlerinin oğlu olan Haydar Sultan, Bizans Tekfuru tarafından bu kuyuya atılmış ve Haydar Sultan yıllarca bu kuyuda hapis kalmıştı. Haydar Sultan'ın kaldığı rivayet edilen kuyuda bulunan kükürtlü su, soğuk olmasına rağmen kaynıyor gibi hareket ediyor. Anadoluda bir çok insan sudan çıkan havanın şifalı olduğuna inanırken, yılın belli mevsimlerinde Türbeyi ziyaret edip, yanında bulunan kuyudan hava soluyor.

Sosyal medyada yayılan bir videoda bir vatandaşın hava soluması yer alırken, sosyal medya kulanıcıları duruma tepki gösterdiler. Kuyunun durumu hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan sosyal medya kullanıcları, çekilen havanın metan gazı olduğunu ifade ederek, şifa arayan kadınla dalga getiler. Yoğun gaz kokusundan dolayı kadının kısa bir süre baygınlık geçirmesini metan gazı olarak yorumlayan sosyal medya kullanıcıları, türbe görevlisine de hakaretlerde bulundular. Türbe görevlisini istismarcılıkla suçlayan sosyal medya kullanıcıları, Haydar Sultan, Haydar Sultan'ın hayatı, Haydar Sultan Türbesi ve kuyusu hakkında hiçbir bilki birikime sahip olmadan iftiralar attılar. İnsanların inanışlarıyla dalga geçen, modern çağın, çağdaş özgürlükçüleri (!) kendi inançlarına ve yaşam tarzlarına olan saygısızlıkları yobazlık olarak nitelendirirken, başkalarının inanç ve yaşam tarzlarına saldırıyı kendilerine görev addediyorlar. 

Editör: Çağlar Atmaca