Tüm Türkiye de olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramın 92. Yıldönümü ilimizde de yapılan törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanda bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan tören Valilikte tebriklerin kabulü ile devam etti. Zafer Bayramı resmi geçit töreni Fevzi Çakmak Caddesinde yapıldı. 30 Ağustos akşamı Vali Kolat il protokolüne MKE Havuz başında resepsiyon verdi

Kırıkkale’ye tekrar su verilmeye başlandı Kırıkkale’ye tekrar su verilmeye başlandı

Çelenk konuldu

İlk tören Cumhuriyet Meydanı`ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile başladı.Törene Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il protokolü, şehit yakınları ve gazilerimiz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ile vatandaşlarımız katıldı. Saat 09.00`da Atatürk Anıtı`na Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Mehmet Kaya ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından çelenk sunumu yapıldı. Çelenk koyma töreni sonrasında Valilik Makamında; Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tebrikleri kabul ettiler.

Resmi geçit Telekom önünde

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni saat 10.00 da Fevzi Çakmak Caddesi Telekom Binası önünde yapıldı. Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Mehmet Kaya ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından tören aracından bayrama katılanların ve vatandaşların bayramını kutladılar. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmadan sonra şiirler okundu. Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Program geçit töreni ile sona erdi.

Minnet ve şükran borçluyuz

Vali Ali Kolat tören sonrasında yaptığı açıklamada; '30 Ağustos Zafer Bayramı biliyorsunuz bağımsızlığımızın, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun temel taşıdır. Düşmanın tamamen denize döküldüğü büyük bir zaferdir. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarına, o zaman ki Türk halkına minnet ve şükran borçluyuz. Bu vesile ile şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. O günün çok olumsuz şartlarında mücadele verip bu ülkeyi bize bırakan ve ülkemizin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz. Herkese iyi bayram diliyorum.' dedi.