TFF 3 lig 1 grupta düşme mücadelesi veren Kırıkkalegücü ve Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. kader maçına çıkacak. Hafta sonu oynanacak karşılaşma Kırıkkale Başpınar Stadında saat 15:00’da oynanacak. Haftayı mağlubiyetle kapatan Kırıkkalegücü, ligin iddialı takımlarından Aliağa Futbol A.Ş ile berabere kalarak haftayı 1 puan alarak tamamlayan ve düşle hattındaki en yakan takipçisi Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşılaşacak. Kendi seyircisi önünde Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş.’yi ağırlayacak Kırıkkalegücü, hazırlıklarına başladı.

TFF 3 lig 1 grupta düşme hattında bulunan iki takımda mutlak 3 puan ile sahaya çıkacak. Ligin 28 haftasında 26 puan toplayan Kırıkkalegücü, düşme hattının bir basamak üzerinde 12. Sırada bulunurken, rakibi Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş., 22 puanla ligin düşme hattında 13. Sırada bulunuyor. Kırıkkalegücü, alacağı puan yada puanlarla ligde kalmayı garantileyecek. Olası bir mağlubiyette iki takım arasındaki puan farkı 1 puana düşecek ve düşen takım ligin son haftasında belirlenecek.

Ligin ilk yarısında Gümüşhane’de oynana karşılaşmada, Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile Kırıkkalegücü golsüz berabere kalmıştı. İki takım içinde alınacak galibiyetlerde ikili averajda öne geçecek. Kırıkkalegücü ligde oynadığı 26 maçta; 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 14 mağlubiyet alırken, 25 gol atıp, kalesinde 35 gol gördü. Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ise ligde oynadığı 26 maçta; 4 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 mağlubiyet alırken, 13 gol atıp, kalesinde 51 gol gördü.

Kırıkkale’de Olimpik havuz tekrar kapandı Kırıkkale’de Olimpik havuz tekrar kapandı

Haber: Burak Can