SOSYAL MEDYAYI ETKİN KULLANDILAR
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu. Kırıkkale’de bütün vatandaşlarımız yardım yarışına girerken, gençlerimizin mücadelesi göz doldurdu. Yaşları 15 ile 25 arasında değişen Kırıkkaleli gönüllü gençler, harçlıklarını ortaya koydular, yemediler içmediler canla başla çalıştılar. Teknolojiyi, sosyal medyayı, online platformları çok daha etkin kullanan gençler bilgiye çok daha hızlı ulaşıp olaylara farklı bakış açısıyla yaklaşıyor. Yaşadığımız felakette Türkiye genelinde sosyal medyayı aktif kullanan gençler hem binlerce insanın hayatını kurtardı hem de yardımlaşmayı hızlandırdı. Kırıkkale’de de gençlerimiz Gençlik Merkezinde bir araya gelerek hem gönüllü olarak çalıştılar hem de sosyal medya aracılığıyla yardım topladır.
TÜM İMKÂNLARI SEFERBER ETTİLER
Ülkemizde yaşanan bu elim felakette gençler öyle bir ön plana çıktı ki; gecesini gündüzüne katarak deprem bölgesine ne yapılabilir? Nasıl yardımcı olunabilir? O yaralar nasıl sarılabilir? endişesiyle ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiler. Kimseden talimat almadan bir araya gelen gençler kendi koordinasyonlarını kendileri sağlayarak birlik beraberlik dersi verdiler. Onlar teknoloji çağının içinde doğmuş kendini geliştiren iyi niyetlerini kaybetmemiş kardeşlerimiz. İster Z kuşağı ister farklı bir isimle zikredin, onlar bizim kahramanımız. Afetin yaşandığı ilk andan bu andan itibaren maddi manevi tüm imkânlarını seferber eden gençlerimiz, örnek çalışmalarıyla, depremzedelerin yaralarını sarmakla kalmadı, görenlerinde takdirini kazandı.
ELDEN ELE İYİLİK
Yaptıkları yardımlarla gözlerimizi dolduran gençler elden ele koli taşıdı. Tek hizada hiçbir aksaklık olmadan kendi ağırlığınca yük taşıdılar birlikte oldular gelen yardımları koordinasyonlu bir şekilde indirdiler saatlerce tırlara taşıdılar. Yüzlerindeki o buruk acıyla birlikte tüm çaba ve gayretleri ile Ülkemizin başına gelen bu büyük felakette kardeşlerini asla yalnız bırakmayacaklarını verdikleri bu görüntüyle fazlasıyla gösterdiler. Haber: Tuğçe Savaş