ERSİN ATASAYAR

 

TEK LİSTE HALİNDE YAPILDI

Divan Başkanlığını Adnan Özgü, yardımcılıklarını Hüseyin Uluyürek ve Hamdi Mutlu’nun yaptığı genel kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Kurula kurucu derneklerin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve delegeler katıldı. Kurucular kurulu üyelerinin tek tek söz aldığı genel kurulda federasyon organ seçimleri yapıldı. Seçimlerin tamamlanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Federasyon Başkanı Ali İhsan Akkaya “İç Anadolu Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu olağan genel kurulumuz hepimize, ilimize, bölgemize ve ülkemize mübarek olsun” diye konuştu.

Araçta 25 kilogram kaçak tütünle yakalanan şüpheliye işlem yapıldı
Araçta 25 kilogram kaçak tütünle yakalanan şüpheliye işlem yapıldı
İçeriği Görüntüle

 

BOZKIRDAN BİR GÜNEŞ PARLATTIK

Kurucu Başkan Çetin Özyön’de yaptığı konuşmasında “İç Anadolu Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonumuzun 1. Olağan Genel Kurulunu yaptık. Kırıkkale Yörük Türkmen Derneği Başkanı olarak şahsım ve derneğimizin yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte kurucu 5 Dernekten birisi olmaktan onur duyduk. Genel Başkan olarak Ali İhsan Akkaya Başkanımızı seçtik hayırlı uğurlu olsun inşallah. Kültürümüzü yaşatmak, adet gelenek ve göreneklerimizi çocuklarımıza aktarabilmek, Türk Cumhuriyetleri ile kültürel bağlar kurmak için güçlerimizi bir araya getirerek bozkırdan bir güneş parlattık. Kırıkkale'den doğan bu güneş tüm Anadolu'yu ve Türk beldesi olan tüm toprakları ısıtacak, kucaklayacaktır. Bir olduk iri olduk diri olacağız” dedi.

 

İŞTE YÖNETİM

Yönetim Kurulu Ali ihsan Akkaya, Ali Rıza Koçoğlu, Suna Andıran, Çetin Özyön, Aydın Payar, Hüseyin Uluyurek, Bilal Bozbal, Cengiz Erkoç ve Adnan Özgü.

Denetim Kurulu Muzaffer Ulutaş, Gazi Saydam ve Ali İpek.

 

 

Muhabir: Manşet Gazetesi