Millî Eğitim Bakanlığınca, internet sitesi üzerinden görüş bildirilebilecek tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "gorusoneri meb gov tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni daha anlaşılır kılmak, görüş ve önerilerin sisteme dahil edilmesine yönelik tanıtım ve sunumlar yurt genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de ele alındı.

Bu kapsamda Millî Eğitim Müdürlüğünce Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yeni müfredat programı ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı. Müfredat hazırlık sürecinde çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı ve toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hale getirildi.” dedi.

Model üzerinde Bakanlığın akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla çalıştaylar düzenlendiğini hatırlatan Aydın, şöyle konuştu: “Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı. Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı. Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle birlikte 1000'in üzerinde eğitim paydaşı ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü. Askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.”

Kırıkkale’de Engelliler Haftası’nda renkli görüntüler yaşandı Kırıkkale’de Engelliler Haftası’nda renkli görüntüler yaşandı

Aydın, 1 Mayıs tarihinde Millî Bakanı Yusuf Tekin’in Başkanlığında Ankara’da düzenlenen toplantıya da katıldıklarını belirterek, Bakan Tekin’in eğitim öğretimle ilgili değerlendirmelerinin yanı sıra Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne uygun olarak hazırlanan müfredat konusunda bilgilendirildiklerini de söyledi. Bakan Tekin’in “Yapılan çalışmalara, atılan adımlara hep beraber aile bütünlüğü içinde sahip çıkacağız. Bu konuda müfredatla ilgili paylaşımları artıracağız.” mesajını da katılımcılarla paylaşan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimiz birer aileyiz. Tek başımıza başarı sağlamamız mümkün değil. Elde ettiğimiz her bir başarı birlikte verimli bir çalışma sonucunda oluşmaktadır. Bizler hepimiz tüm kurum çalışanları olarak çözüm odaklı işimizi yürütüyoruz. Okul ve kurumlarımızda oluşturmaya çalıştığımız iklim alçak gönüllülük üzerine kurulmalıdır. Tevazu ana karakterimiz olmalıdır. Sizlerin de bu anlamda kapılarınızı öğretmenlere, velilere ve öğrencilere açık tutmalısınız.”

Öte yandan toplantıda, LGS ve YKS sınavları öncesi çalışmaların değerlendirilmesinin yanı sıra okullarda yürütülen projeler, TÜBİTAK, önemli gün ve haftalar,  sergiler, Erasmus çalışmaları, ihale ve bakım onarımlar, BİLSEM çalışmaları, pansiyon hizmetleri, öğrenci devam devamsızlık durumları ve daha birçok eğitim öğretimle ilgili konular detaylıca ele alındı. Konuşmaların ardından Millî Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem Yöneticisi Bilal Demirci tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili sunum yapılarak sitem üzerinden detaylar anlatılarak merak edilen sorular cevaplandırıldı. Toplantıya, Eğitim Müfettişleri Başkanı Yaşar Erbek, millî eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe millî eğitim müdürleri ve kentteki çeşitli kademlerde görev yapan okul ve kurum yöneticileri katıldı.