Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, 2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrencileri makamında kabul etti. Ziyarete, İl Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney, başarılı öğrencilerin aileleri ve öğretmenleri de katıldı.
Yahşihan Şehit Mustafa Uğurelli Ortaokulu öğrencisi Ahmet Taha Çömlekçi ile Merkez Özel Güleç ABC Ortaokulu öğrencileri Musa Şahin ve Ahmet Özder, üstün başarılarıyla Kırıkkale'nin gururu oldu. Tam puan alarak Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza atan öğrenciler, Vali Makas tarafından ödüllendirilirken, başarılarının örnek teşkil ettiği vurgulandı.
Vali Makas, öğrencilere hediyelerini takdim ederek yaptığı konuşmada, “Bu büyük başarı; öğrencilerimizin azmi, ailelerinin desteği ve öğretmenlerinin özverili çalışmaları sayesinde elde edilmiştir. Kendilerini, ailelerini ve öğretmenlerini gönülden tebrik ediyorum. Kırıkkale’nin adını bu başarıyla duyuran evlatlarımızla gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber: Burak Can