KALEFEST 2024 Kırıkkale Tanıtım Günleri festivali kutlamaları kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin akrobasi timi SoloTürk'ün gerçekleştirdiği gösteri nefes kesti. Kırıkkale Valiliği açık oto park alanında gerçekleşen gösteri, kent sakinlerince ilgiyle izlendi. Yaklaşık 20 dakika süren gösteride F-16 pilotu, alçak uçuşla kalabalığı selamladı. Gösteride pilotun sortilerle, bayrak ve alçak uçuşu izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Alanı dolduranlar, gösteri anlarını da cep telefonlarının kameralarıyla görüntülemeye çalıştı.

Gösteride Vali Makas yaptığı açıklamada, “Kırıkkale’de bir ilki gerçekleştirdiğimiz KALEFEST Kırıkkale tanıtım günlerinde önemli bir ayak olan, göklerdeki gururumuz olan Solo Türk ekibinin gösterisini izledik. Heyecan dolu bir gösteriydi ve insanlarımızda heyecanlandılar. Türk’ün damarlarındaki asil kanın hareketlendiğini buradan hep beraber müşade ettik. Dünyada hiçbir pilotun yapamayacağı gösterileri bizim Türk pilotlarımız yapıyor. Onlara güveniyoruz. Geleceğin Türkiye yüzyılı olacağını biliyoruz, Türk’ün çağı Türkiye yüzyılında nice evlatlarımızın uzay ve havacılıkta göklere ve uzaya imza atacağını biliyoruz” dedi.

Gösteriyi izleyeme gelenler arasında bulunan 8. sınıf öğrencisi Zeynep Erkan ise, “böyle bir anı kaçırmak istemedim. Çok güzel bir gösteri, Ne Mutlu Türk’üm Diyene. İyi ki varlar. Gösteriyi çok güzel buldum. Yapan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Ehliyet affı kimleri kapsayacak? Alkolden ehliyetini kaptıranlar geri alabilecek mi? Ehliyet affı kimleri kapsayacak? Alkolden ehliyetini kaptıranlar geri alabilecek mi?

Haber: Burak Çalışkan

Solo Turk (12)Solo Turk (11)Solo Turk (9)Solo Turk (10)Solo Turk (8)Solo Turk (7)Solo Turk (6)Solo Turk (4)Solo Turk (5)Solo Turk (3)Solo Turk (2)Solo Turk (1)

Muhabir: Burak Çalışkan