Kırıkkale de dahil olmak üzere tüm Türkiye’de milyonlarca asgari ücretliyi doğrudan ilgilendiren asgari ücret ara zammı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde asgari ücrete ara zamla ilgili soru yöneltildi. Bakan Işıkhan ise daha önce yaptığı açıklamaların arkasında durarak, zam olmayacağını dile getirdi.

Yaşanan durum sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel de asgari ücret ara zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin son zamdan bu yana enflasyon karşısında yüzde 28 eridiğini dile getiren Özel, “Asgari ücrete zam yapmamak vicdansızlıktır, insafsızlıktır. Geçen sene oy istediğiniz insanlara gerekirse asgari ücrete yılda 4 kez zammı düşünmeliyiz diyordunuz. Martta, temmuzda, ekimde ve aralıkta. Şimdi oyu aldınız vatandaşla işiniz kalmadı zam yapmayacağız diyorsunuz, senede bir zam yapacağız diyorsunuz. Şu ana kadar asgari ücret yüzde 28 eridi. Gıda fiyatları karşısında yüzde 45 eridi. Bir 6 ay daha gittiğinde geçen seneki ücret verildiğindeki alım gücünün yarısına bile sahip olunmayacak. Buradan bir kez daha söylüyorum; akıllarını başlarına alsınlar. Asgari ücrete zam yapmamak hangi siyasi görüşte olursa olsun tüm asgari ücretlilere ve maaşları asgari ücrete göre ayarlananlara saygısızlıktır. Bu kararlarından geri dönsünler.” dedi.

Twitter çöktü mü? X'e neden girilmiyor? Erişim engeli mi geldi? Twitter çöktü mü? X'e neden girilmiyor? Erişim engeli mi geldi?

Haber: Burak Çalışkan

Editör: Burak Çalışkan