Mağdur esnaflara 25 bin kredi

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (KESOB) Süleyman Köstekli, “Corona virüs nedeniyle mağdur olan Esnaf ve Sanatkârımız için açıklanan 25.000 TL´lik Halkbank Kredi paketi Esnaf ve Sanatkârımız için önemli bir gelişmedir” dedi.

ESNAF RAHAT NEFES ALACAK

Kırıkkale esnafına duyuru yapan KESOB Başkanı Köstekli açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ancak piyasaların ekonomik yönden hareketlenmesi, esnafımızın rahatlaması için kredi kullandırım şartları arasında bulunan “Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifine borcu olmaması ve hali hazırda kredi taksitinin bulunmaması ve KOSGEB Destekli daha önceden kredi desteğinden yararlanmamış olması” ifadelerinin acil olarak kaldırılması şarttır. Yoksa bu dağıtılacak olan krediden birçok esnaf ve sanatkârımız yararlanamayacaktır”

ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

“Ayrıca 1 defaya mahsus geçmiş dönemde bankalarla sorun yaşamış ve kırmızı kalem yemiş esnafımıza sicil affının getirilmesini talep ediyoruz. Her zaman belirttiğimiz gibi sicil ve oda kaydı olmayan esnafımızın bu desteklerden faydalanması için kayıtlarını yaptırmalarını öneriyoruz. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği olarak devletimizin ve Esnafımızın yanında olduğumuzu bildirir, gelişmeleri yakından takip ettiğimizi kamuoyuna duyururuz” dedi. Haber: Ayşe Soysal

 

 

Arıcılar Kırıkkale’de devlet desteğiyle bal üretiyor Arıcılar Kırıkkale’de devlet desteğiyle bal üretiyor

                                                                                                                                              Süleyman KÖSTEKLİ

                                                                                                                                                  KESOB Başkanı