Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, Konya’da bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne ait DSYB Enbir Süt Fabrikasını ziyaret ederek burada edindiği bilgi ve tecrübeleri, Kırıkkale’ye kurulacak tesise aktarmak amacıyla incelemelerde bulundu. Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İl Müdürü Fatih Ateş ve Müdür Yardımcısı'nın, DSYB Enbir Süt Fabrikasını ziyaret ederek bilgi ve tecrübelerinden yararlandığını belirtti. Açıklamada, Kırıkkale’de kurulması planlanan 10 ton süt işleme ve paketleme kapasitesine sahip tesis için proje aşamasında sona yaklaşıldığı ve Kırıkkale’de Süt Üreticileri Birliği’nin kurulması ile hız kazanan proje kapsamında dört ayrı noktada Süt Toplama Merkezi oluşturulacağı vurgulandı. Bu merkezlerde toplanan sütler, Kırıkkale’de kurulacak fabrikada işlenecek.

Kızılırmak’tan metrelerce uzunluğunda çıktı! Ekipler el koydu Kızılırmak’tan metrelerce uzunluğunda çıktı! Ekipler el koydu

Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, Kırıkkale’de eksikliği hissedilen süt fabrikasının kente yeni bir marka kazandıracağını söyleyerek bu konuda duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ateş, "Bu tesis, Kırıkkale'nin süt üreticilerine büyük bir katkı sağlayacak ve süt ürünleri sektöründe ilimizin adını duyuracak" dedi. Yeni tesisin, bölgedeki süt üreticilerine ve ekonomiye büyük katkı sağlaması bekleniyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Kırıkkale'deki süt üretimi ve işleme kapasitesinin önemli ölçüde artacağı ve bu durumun bölge halkına da olumlu yansımaları olacağı belirtiliyor.

Haber: Burak Can

Muhabir: burak can