Olay, gece saatlerinde ilçeye bağlı Topaldede Türbesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre Belediye Başkan Adayı Bişkin ve beraberindeki 3 kişi Topaldede Türbesi’ne dua etmeye gitti. Türbe dönüşü Bişkin’in bulunduğu araca kimliği belirsiz kişilerce tüfekle ateş açıldı. Tüfekten çıakn saçmakar araca ve aracın camına isabet ederken, saldırıda yaralanan olmadı. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, olay yerinde inceleme yaparken, saldırıyı yapan kişileri yakalama çalışması başlattı. Saldırıyı duyan MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı’da olay yerine gelerek, Başkan Adayı Bişkin’e geçmiş olsan dileyerek, olayla ilgili bilgi aldı. Olayın ardından bir partili sosyal medya hesabından video paylaştı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edirne'de 64 site kapatıldı Edirne'de 64 site kapatıldı

İL BAŞKANI ABALI, “OLAYI AYDINLATACAĞINI DA HİÇBİR ŞÜPHEMİZ YOK”

Saldırı sonrası açıklamada bulunan İl Başkanı Abalı, “Seçim çalışmalarımıza devam ederken üzücü bir olayla karşılaştık. Bugün Başkanımız türbede dua etmeye çıktığı esnada iki aracın takibi, daha sonrasında dua edip namaz kıldıktan sonra çıktıklarında araçların grup bir mevzi alıp daha sonra sıkmalarıyla neticesinde bir olay meydana geldi. Saçmalar var. Tamamen öldürmeye teşebbüs gibi gözüküyor incelediğimiz zaman, öngörümüz bu. Allah korumuş. Kötü bir neticeyle sonuçlanmamış olabilirdi. Buradan şunu söylüyoruz. Siyaset biter, makamlar gelir geçer. 1 Nisan sabahı düğünümüzde, cenazemizde bir. Son zaman dilimine girerken bir kişinin dahi burnunun kanaması biz çok üzer. Başkanımızı ve yanındaki arkadaşlarımızın artık Allah korumuş. Çok üzücü ve çok vahim bir olayın eşiğinden Başkanımız ekip arkadaşları kurtulmuş. Geçmiş olsun diyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Emniyet güçlerimiz, Valimiz ile istişare halindeyiz. Buradaki arkadaşlarımız da bu olayı aydınlatacağını da hiçbir şüphemiz yok” dedi.

Belediye başkan Adayı Bişkin ise, “Allah korusun bir seçim için veya bir başkanlık için bir kişinin burnunun kanamasını istemeyiz. Seçimin arifesi olduğu için burada bizim meşhur Topal Dede Türbemiz var. Topaldede Türbemize saat on ikiye beş kala gelip burada şükür namazı eda ettik. Çok şükür, son gün sıkıntısız bir şekilde bu işi aşacağız diye dualar okudum burada. Namazımızı kıldık. Türbeden çıkarken iki araç bize yaklaştı. Fakat araç bize çok yaklaşmadan geri dönüş yaptı. Yolda aracı biri durdu. Geçerken araçtan inenleri gördüm. Dedim acaba niye iniyorlar? Acaba resmimizi filan mı çekeceklerdi? O esnada bir silah sesi geldi. Tabii şoför arkadaşım hemen tam gaz yaptı uzaklaştık oradan. Yetkili arkadaşlarla şimdi çalışmalar yapıyorlar” dedi.

Haber: Burak Can

Editör: Manşet Gazetesi