TAM 97 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Keskin’in Danacıobası Köyünde 1980 yılında yapılan bir nişan töreni adeta kıyamete dönmüştü. Kadın ve çocukların olduğu odalarda bulunan tüplü ısıtıcı patlamış tam 97 kadın ve çocuk hayatını kaybetmişti. Nişan töreninde erkekler başka bir binada bulunuyordu. Tüp Gaz patlaması nedeniyle büyük bir yangın meydana gelmiş nişana katılan kadın ve çocuk tam 97 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda vefat edenlerin birçoğu patlamanın etkisi ve yanarak hayatını kaybederken bir kısmı ise yaşanan panik nedeniyle ezilerek veya dumandan boğularak can vermişti. Olay tarihinde 402 nüfuslu olan Danacıobası Köyünün dörtte biri bu faciada hayatını kaybetti. Yaşanan olay ülkede büyük bir travmaya neden olmuş, Kırıkkale’nin en çok ölüme sebep olan olayı olarak kayıtlara geçmişti. Patlamanın verdiği hasar sadece yangın ve ölümler olmadı. Birçok çocuk annesiz kalmış, olay sonrası yaşananlar büyük bir drama neden olmuştu. Danacı Köyünde meydana gelen olay nedeniyle birçok dram devam ediyor. Olayın yaşandığında henüz 8 aylık olan İlknur, olaydan sonra babası tarafından evlatlık verilmiş ve bu gerçeği 28 yaşında öğrenmiş.

ÇAREYİ MÜGE ANLI’YA KATILMAKTA BULDU

28 Yaşında evlatlık olduğunu ve Danacı’da ki facianın mağdurlarından olduğunu öğrenen İlknur, iyi bir yaşantısı ve ailesi olmasına karşın gerçek ailesini ve kardeşini bulmak için harekete geçti. Bir süre kendi çabasıyla ailesini bulmaya çalışan İlknur Ünal başarılı olamayınca ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurdu. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ailesini aradığını belirten İlknur “Ben pamuklar içerisinde büyütüldüm. Zor bir hayatım olmadı. Ben hiç sobalı evde yaşamadım. Yaz gelir üç ay tatilde sürekli gezerim. Hayatımda hiç otobüse binmedim. Ama tüm bu güzel şartlar içerisinde bir yanım hep buruk kaldı. Ben niye tek çocuğum dedim. İnsanın kardeşleri olsa nasıl olur diye merak ettim. 28 yaşında hayatım hakkındaki gerçekleri öğrendim. Buraya gelmek için çok zorlandım. Bir yanım hep eksik. 8 aylıkken yeni aileme vermişler. Bir nüfus cüzdanım bile yokmuş. Beni veren kişiler bu bebeği alıyorsanız alın yoksa çocuk esirgemeye bırakacağız demişler. Erkek kardeşimde varmış ama ben kızım diye dedem beni evlatlık vermiş. Ailem Almanya’dan Ankara’ya gelerek beni evlat edinmiş” ifadelerini kullanarak yaşadığı dramı anlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden Kırıkkalelilere art arda uyarılar! İl Emniyet Müdürlüğü’nden Kırıkkalelilere art arda uyarılar!

Haber: Çağlar Atmaca

Editör: Manşet Gazetesi