Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2.Sınıf öğrencisi Derya Güler, danışmanlığını Doç. Dr. Metin Elkatmış'ın yaptığı Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Gökçeyurt Yibitaş ilkokulunda “çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşuyor” isimli proje hayata geçirildi.

Mevlâna'nın , “Oyun aslında akıldadır, ancak çocuk oyunla akıllanır” sözünden yola çıkan Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2.Sınıf öğrencisi Derya Güler, etkinlikte öğrenciler ile buluştu. Proje kapsamında Güler, okul bahçesinde ki yıpranmış oyun çizgileri boyanarak yeniledi. Yenilenen alanlarda çocuklarla oyunlar oynayan Güler, çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşturuldu.

Kırıkkale’de belediye masaya oturmadı! İşçi eylem yaptı Kırıkkale’de belediye masaya oturmadı! İşçi eylem yaptı

      

Projeyle ilgili konuşan Doç. Dr. Metin Elkatmış, yapılan etkinliğin öğrenciler için anlamlı olduğunu dile getirdi. Yapılan çalışma ile çocuklara paylaşma, birlik , özgüven, rekabet  ve dayanışma duygusu aşılanırken çocukların fiziksel olarak gelişimlerine de katkıda bulunulduğunu söyleyen Elkatmış, oyun sırasında yaşanan etkileşimler çocukların empati, paylaşma ve yardımlaşma gibi sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olduğunu belirtti.

Elkatmıs, projenin çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal gelişimine katkıda bulunacağını, geleneksel çocuk oyunları unutulmaması gerektiğini ve çocukların bedensel koordinasyonunu, strateji, planlama, problem çözme, karar verme, yaratıcılık, hayal gücü gibi becerilerinin gelişmesine yardımcı olacağını söyledi. Oyun çizgilerinde ilkokul öğrencileriyle beraber seksek, mendil kapmaca, bezirgan başı, yağ satarım bal satarım, eski minder gibi çocuk oyunları oynanarak eğlenildi. Aynı zamanda oyunları bilmeyen çocukların da oyunları öğrenmesi sağlandı. Etkinlikte çocuklar ile buluşan üniversite öğrencisi ve ilkokul öğrencileri keyifli zamanlar geçirdi.

Haber: Tuğçe Savaş

Kaynak: tuğçe savaş