MEVLİDİ ŞERİF OKUNDU

programda Keskin Müftüsü Fazlı MUTLU ve diğer müftülük personelleri tarafından  Gündoğdu  mezarlığındaki şehit mezarlarının  ziyaret edilmesi  ve  Kur´an- ı Kerim okunmasıyla başladı. Aynı günün öğlen namazında İlçemiz Kaymakamı Muammer KÖKEN , Belediye Başkanı Dede YILDIRIM  ve vatandaşların katılımıyla bu vatan için hayatını kaybetmiş tüm şehitlerimiz için Mevlidi Şerif okundu.

 

Başkan Önal: "Muhtarlarımızla dayanışma içinde olacağız" Başkan Önal: "Muhtarlarımızla dayanışma içinde olacağız"

 

CANÖZ ADI YAŞATILACAK

15 Temmuz Şehidi  Volkan CANÖZ  adının yaşatılması için S.Y.D. Vakfı tarafından  köy içinde, çeşme başına yapılan kamelyanın açılışı Kaymakam Köken ve Belediye Başkanı Yıldırım katılımıyla dualarla yapıldı.

 

15 TEMMUZ KONULU KONFERANS

İlçe Müftülüğünce Kaymakamlık konferans salonunda  15 Temmuz konulu konferans yapılmış. Konferansa birim müdürleri ve  halkın yoğun katılımı olmuştur. Cuma namazında ise Hayriye ve Güzergah camilerinde hatim duası yapılmış ve Cuma çıkışında tüm halka lokma ikramı yapılmıştır. İlçe Müftülüğünün programı akşam Cumhuriyet Meydanında devam etti.Kaymakamlık Konferans salonunda Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Rafet METİN tarafından  “Türklerin Anadolu´daki Varlık Mücadelesi” konulu konferans düzenlendi. Kurum çalışanları, köy muhtarlı  ve vatandaşların yoğun katılım gerçekleştirdiği konferans da konuşan MetiN 'Anadolu´nun yurt edinilmesinden  bugüne kadar ülkemiz  üzerinde oynanan oyunları, hangi badireleri atlattığı,  ve ülke olarak yaşlısıyla genciyle  kenetlenip  , birlik ve beraberlik içinde bu oyunları nasıl bozduğu ve  bağımsız bir Türkiye için mücadele verildiğini göstermiştir.'

 

GENİŞ KATILIM

Programa İlçe Kaymakamı Muammer Köken Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Kamu Kurumu çalışanları Muhtarlar, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, Meslek Odası üyeleri, ve halkın yoğun katılımıyla Demokrasi Yürüyüşü ve Nöbeti gerçekleştirildi. İlçe Müftülüğünce Kur´an- Kerim  ve 15 Temmuz´un simgesi  salalar okundu.

 

BÜYÜK FEDAKARLIK YAPTILAR

 Belediye Başkanı  Dede Yıldırım yaptığı konuşmada 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimizin vatan için büyük fedakarlıklar yaptıklarını , onların sayesinde bağımsız bir şekilde yaşadıklarını söyledi.

 

HİÇ KİMSE YIKAMAYACAK

Keskin Kaymakamı Muammer KÖKEN ise ;Bu vatanı hiçbir örgütün , hiçbir devletin yıkamayacağın,bu aziz millete zincir vurulamayacağını söyledi. İlçedeki kahraman şehitlerin isimlerini okuyup Keskin´in evlatlarının geçmişte olduğu günümüzde vatan için her an canını seve seve vereceğini söyledi.