AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu önemli gelişmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaplan, söz konusu ihracatın sadece bir askeri ürün satışından ibaret olmadığını vurgulayarak, “Bu anlaşma ile yalnızca bir uçak değil; bilgi, mühendislik ve vizyon da ihraç ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Türkiye ve Endonezya arasında kurulan stratejik ortaklığın dünya için örnek bir iş birliği modeli sunduğunu belirten Kaplan, şu ifadeleri kullandı: “Millî gururumuz KAAN, 48 adetlik dev siparişle bu kez dost ve kardeş ülke Endonezya semalarına kanat açıyor. Bu tarihi ihracat anlaşması, yalnızca savunma sanayimizin ulaştığı yüksek teknolojik seviyeyi değil, aynı zamanda Türkiye’nin küresel ölçekte güvenilir bir ortak olduğunu da bir kez daha tescillemiştir.”
Kaplan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto’ya, Savunma Sanayii Başkanlığı’na ve TUSAŞ’a teşekkür ederek, bu başarıda emeği geçen mühendislere de gönülden şükranlarını sundu. Milletvekili Kaplan, savunma sanayisinde atılan bu tarihi adımın hem Türkiye hem de Endonezya için hayırlı olmasını temenni etti.