İstanbul’un fethinin 571. Yılının münasebetiyle düzenlenen programa tanınmış tarih Öğretmeni Osman Kara ve Ahmet Erdal, Vaiz Murat Çaylan, Nur Camii Baş İmam Hatibi Murathan Önder konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar İstanbul'un fethinin Türk ve İslam dünyası tarihi kadar dünya tarihinde de önemine vurgu yaptılar. Fatih Sultan Mehmet'in çocukluk gençlik ve padişahlık döneminin ele alındığı konferansta tarih öğretmeni Ahmet Erdal Fatih Sultan Mehmet'in hocalarından Akşemsettin Molla, Hüsrev ve Molla Gürani hakkında örneklerle sunum yaptı.

Kırıkkale'nin tanınmış eğitimcilerinden tarih öğretmeni Osman Kara İse konuşmasında feth'in sürecini ve Fatih Sultan Mehmet'in liderlik anlayışını dile getirdi. Osman Kara konuşması arasında okuduğu duygusal şiirlerle de konferansına renk kattı. Vaiz Murat Çaydan ise yaptığı konuşmada Peygamber efendimiz Hz .Muhammed'in bir hadisinde İstanbul'un fethedileceğini ifade ettiğini ve bu hadisin sahih hadis olduğunu dile getirdi. Vaiz Murat Çaydan konuşmasını sonunda tüm Mazlum Milletler ve İslam ümmeti için, İsrail'in işgali altındaki Gazze ve Çin'in zulmü altındaki Doğu Türkistan başta olmak üzere tüm mağdur Müslümanlar için duada bulundu.

Kızılırmak’tan metrelerce uzunluğunda çıktı! Ekipler el koydu Kızılırmak’tan metrelerce uzunluğunda çıktı! Ekipler el koydu

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlandı .Ardından Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi'nin tanıtım videosu sunuldu. Külliyenin yeni hizmete giren konferans salonunda gerçekleşen şehir sohbetlerinin ilkine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılış konuşmasında İslami değerler Külliyesi yönetim kurulu Başkanı Bahattin Akyön Külliye'nin hayata geçiriliş dönemini ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 2 saat süren konferansın sonunda konuşmacılara Bahattin Akyön ve Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi yönetim kurulu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber: Tuğçe Savaş

Kaynak: tuğçe savaş