ERKEKLERDE EN UZUN YAŞAM SÜRESİNE SAHİP İL GÜMÜŞHANE OLDU

Ana Kucağı’nda ‘Anneler Günü’ heyecanı Ana Kucağı’nda ‘Anneler Günü’ heyecanı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı araştırmanın çarpıcı sonuçları büyük merak uyandırdı. Türkiye genelinde yapılan yaşam süresi araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre; Erkeklerde doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 78,1 yıl ile Gümüşhane oldu. Gümüşhane'yi 77,7 yıl ile Muğla ve 77,3 yıl ile Antalya izledi. Erkeklerde beklenen yaşam süresinin en düşük olduğu il ise 73,5 yıl ile Kilis oldu. Kilis'i 73,8 yıl ile Gaziantep ve 74,1 yıl ile Ağrı takip etti. Kırıkkale’de ise erkeklerde yaşam süresi 75,2 yıl oldu.

KADINLARDA EN UZUN YAŞAM SÜRESİNE SAHİP İL TUNCELİ OLDU

Kadınlarda doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 84,1 yıl ile Tunceli oldu. Tunceli'yi 84 yıl ile Muğla ve 83,8 yıl ile Trabzon izledi. Kadınlarda beklenen yaşam süresinin en düşük olduğu il ise 78,8 yıl ile Kilis oldu. Kilis'i 79 yıl ile Gaziantep ve 79,3 yıl ile Van takip etti. Kırıkkale’de kadınlarda yaşam süresi 80,8 yıl oldu.

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK ORTALAMA YAŞAM SÜRESİ

Ortalama olarak Türkiye’de ortalama olarak en yüksek yaşam süresi olan il 80,8 yıl ile Gümüşhane olurken, en düşük yaşam süresi 76,1 yıl ile Kilis oldu. Kırıkkale’de ise ortalama yaşam süresi 77,9 yıl oldu.

KIRIKKALE’DE ERKEKLER Mİ? KADINLAR MI FAZLA YAŞIYOR?

Türkiye'de doğuşta beklenen yaşam süresi 78,3 yıl olurken, Kırıkkale 77,9 yıl ile Türkiye ortalamasının altında bulunuyor. Ayrıca, Kırıkkale’de kadınlar erkeklerden 5,6 yıl daha fazla yaşıyor.

Haber: Burak Can

Muhabir: Burak Can