Hac mevsiminin başlamasıyla Kırıkkale´den Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla gidecek ilk kafile uğurlandı.

Kırıkkaleliler hacca gidecek yakınlarını dualar eşliğinde yolcu etti. Kırıkkale Müftülüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı´ndan gönderilecek hacı adaylarına uğurlama töreni düzenlendi. Törende ilahiler okundu ve hacı adaylarının sağ salim kutsal toprakları ziyaret ederek hac ibadetlerini yapıp geri dönmeleri için dualar edildi.

YHT ile Ankara-İzmir arası 3 buçuk saate düşecek
YHT ile Ankara-İzmir arası 3 buçuk saate düşecek
İçeriği Görüntüle

BİZLERİDE UNUTMAYIN
Düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım, 'İşte o ayetlerin indirilmiş olduğu mekanlara gidiyorsunuz. Sevgili Peygamberimiz´in (s.a.v) yürüdüğü, ayak bastığı, göz yaşı döktüğü, alnını secdeye koyduğu mekanlara gidiyorsunuz. Bu mekanlarda inşallah bizleri de unutmayacaksınız. Rabbimizin çağırdığı kimseleriz. Rabbim ibadetlerinizi layığı ile yapmayı nasip etsin.' dedi.

2017 yılında Kırıkkale´den kutsal topraklara toplamda 502 hacı adayı gidecek bunlardan 336´sı ise Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirecek.

Muhabir: Manşet Gazetesi