Emekli maaşı zammı için 4 aylık rakamlar Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası belli oldu. Ocak 2024'te 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesi sonrası SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ile beraber tüm emekli maaşları için düzenleme yapılacak. Emekli zammı düzenlemesi Kırıkkale’de ki yaklaşık 65 bin emekliyi ilgilendirdiği gibi ülke genelinde yaklaşık 15,5 milyon vatandaşı ilgilendiriyor. 15 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren Ocak zammı için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bütçe çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliler için bütçe sınırlarının sonuna kadar zorlanması talimatını verdiği iddia edildi.

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Ayrıca, ​Ekim ayında Meclis'te yeni yasama döneminin başlamasıyla emekliye zam düzenlemesi için çalışmalar hızlandı ve ilk adım 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi oldu.12,2 milyon çalışmayan emekliye Kasım ayının 15'ini geçmeyecek şekilde ödemeler yapılacak. Yasalaşma süreci tamamlandı. 1 hafta içinde SGK'nın sigorta tahsis numarasına göre emeklilere hangi gün ödeme yapılacağını açıklaması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTACAK

​Aralık 2022'de 3.500 TL olarak uygulanan taban emekli maaşı, Ocak ayında önce 5.500 TL ardından Nisan 2023'te 7.500 TL'ye yükseltildi. Bu 6 aylık dilimde toplam artış yüzde 114'ü aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı asgari ücret, emekli ve memur zammı için koordineli olarak çalışmalarını yürütüyor. En düşük emekli maaşı da bütçe çalışmalarının meyvelerini vermesiyle Ocak ayında yeniden artacak.

Konut yatırımında avantajlı dönem: Kırıkkale’de amortisman süresi düştü
Konut yatırımında avantajlı dönem: Kırıkkale’de amortisman süresi düştü
İçeriği Görüntüle

MAAŞ ZAMMI TAKVİMİ NETLEŞTİ

​Aralık ayında yeni asgari ücret için 4 toplantı gerçekleşecek ve uzlaşma usulü tutar belirlenecek.

Ocak ayı başında TÜİK Aralık ayı enflasyonunu duyuracak ve 6 aylık enflasyon oranı netleşecek

6 aylık enflasyon oranlarıyla memur zammı ve refah payı hariç emekli zammı belli olacak

Refah payı ile en düşük emekli maaşı için çalışma Erdoğan'ın onayına sunulacak ve Meclis süreci başlayacak

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI İÇİN 4 AYLIK ENFLASYON FARKI KESİNLEŞTİ

​TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre Temmuz'da enflasyon yüzde 9,62, Ağustos'ta yüzde 9,09, Eylül'de yüzde 4,75, Ekim ayında ise yüzde 3,43 oldu. Tüm bunlarla beraber 4 aylık enflasyon rakamı da yüzde 29,41 olarak kayıtlara geçti.Ekim ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 4 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 29,41, enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı ise yüzde 40,39 oldu.

Haber Merkezi

Muhabir: Manşet Gazetesi