DEİK Türkiye – Mali İş Konseyi, Konsey Başkanı ve Afrika Ülkeleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Savaş Geyik’in ev sahipliğinde verilen iftarda bir araya geldi. Programda aynı zamanda Yürütme Kurulu Toplantısı da gerçekleştirildi. Davete katılan Mali Büyükelçiliğine ve Konsey üyelerine teşekkür eden DEİK Türkiye – Mali İş Konseyi, Konsey Başkanı ve Afrika Ülkeleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Savaş Geyik, yeni dönemde iki ülke arasında ticari köprülerin güçlenmesi için atmayı planladıkları adımlara dair bilgiler aktardı. Konsey Başkanı Savaş Geyik, “İş Konseyimiz, yakın zamanda Mali’ye bir heyet ziyareti gerçekleştirecektir. Sonbahar aylarında öngörülen KEK toplantımız ile iş forumu için hazırlıklarımızı yapmaktayız. Türkiye ile Mali arasında ticari heyet programlarına hız vereceğiz” dedi.
Nisan ve Mayıs aylarında Mali’nin Başkenti Bamako’da düzenlenen madencilik ve endüstrileri fuarlarının Ticaret Bakanlığı tarafından destek kapsamına alındığını belirten Savaş Geyik, ilgili fuarlara Türkiye’den firmaların katılmalarına önem verdiklerini anlattı. “Her iki fuarın kapsamı oldukça geniş ve Mali ticari otoriteleri ile iş dünyası, Türk firmalarının orada olmasını özellikle talep ediyorlar” diyen Başkan Geyik, Mali’deki madencilik sektörünün yatırımcı talebinin yüksekliğine dikkat çekti ve ticari fırsatlar hakkında bilgiler aktardı.
DEİK/Türkiye-Mali İş Konseyi iftarında katılan, Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mahamadoun Kementa davetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İftar programına ayrıca Büyükelçilik İkinci Müsteşarı Adama Mery Diakite, Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Müsteşar Aloud Ongoiba, Buyukelçi Asistanı Garand D. Diarra, Büyükelçilik Sekreteri Djetenin Fofana, Büyükelçilik görevlisi Aly Bengaly iştirak etti.
Haber Merkezi




