MAZOT İKİ KAT ARTTI, BUĞDAY YÜZDE ON ARTMADI

Türkiye Mahsulleri Ofisi (TMO) 2024 buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı. TMO’nun açıkladığı rakamlar çiftçiyi memnun etmezken Ak Partili siyasetçiler bile fiyatları yetersiz buldu. Buğday fiyatları kilo başına geçen seneye göre yalnızca 1 lira artarken çiftçi artan maliyetler karşısında eziliyorduk, devletimiz iyice ezdi yorumları yaptı. Ekmeklik buğday fiyatı 2023 yılında 8 lira 25 Kuruş iken 2024 yılı için 9 lira 25 Kuruş olarak açıklandı. 2023 yılı haziran ayında mazot fiyatlarının 20 lira olduğunu belirten çiftçiler, bu sene 40 lira olduğunu hatırlatarak tüm giderlerimiz iki kat arttı ancak mahsulümüzün değeri yüzde 10 bile artmadı şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Hükümetin çiftçiyi perişan ettiğini düşünen çiftçiler, Çiftçi Örgütlerini göreve çağırdılar.

BELKİ ÖLDÜRMEZ AMA SÜRÜNDÜRÜR

Buğday fiyatlarına çiftçiler yoğun tepki gösterirken Eski Ak Parti Delice İl Genel Meclisi Üyesi Adem Gökdere sosyal medya hesabından “Açıklanan buğday ve arpa taban fiyatı çiftçileri perişan eder. Belki öldürmez fakat süründürür. Ankara ATO 14 mayısta yapılan yapılan toplantıda maliyetleri çıkartıp fiyat talebinde bulunmuştuk, Açıklanan fiyatlar gözden geçirilmeli ve tekrar güncelleme yapılmadır. Fatura prim işine son verilmeli direk ürüne fiyat verilmelidir” diyerek yeni fiyatlara tepki gösterdi.  Adem Gökdere’nin paylaşımına çiftçiler destek olurken, maliyetler altında ezildiklerini dile getirdiler.

AK PARTİLİLERDE FİYATA TEPKİ GÖSTERDİ

Açıklanan buğday fiyatlarını çiftçiler az bulurken Ak Partili isimlerden de tepki geldi. Ak Parti eski il başkanı ve Milletvekili Mehmet Demir, fiyatları eksik bulduğunu açıklarken, yeniden gözden geçirilmelidir dedi. Demir sosyal medya hesabından açıklama yaparak “Sayın Cumhurbaşkanım açıklanan buğday ve arpa taban fiyatı çiftçileri perişan eder. Belki öldürmez fakat süründürür. Açıklanan fiyatlar gözden geçirilmelidir. Hayırlı cumalar.” İfadelerini kullandı. Demir’in paylaşımına çiftçiler destek verdiler.

AK PARTİLİ İSİMLERE BÜYÜK TEPKİ

Açıklanan buğday fiyatları çiftçinin isyanına sebep olurken, yeni fiyatları paylaşan Ak Partili siyasetçilere de tepkiler yükseldi. Keskin Belediye Başkanı Ekmel Conger “2024 Tahıl ürünleri hayırlı uğurlu olsun inşallah” ifadeleriyle yeni buğday alım fiyatlarını paylaşırken, çiftçiler Conger’in paylaşımın altında tepkilerini dile getirdiler. Vatandaşlar Conger’in paylaşımına “Ziraat odası 10800 maliyet açıklıyor hükumet 9250 fiyat veriyor bunların birbirinden de haberi yok galiba yazıklar olsun haram olsun bu çiftçinin emekleri bunlara” “Sen hayırlı uğurlu bir fiyat olduğuna inanıyor musun bir çiftçi olarak sayın başkanım 1 tane ekmek parası bile değil 1 kilo buğday şöyle böyle anlatmaya gerek yok kendinde işin içindesin tek kelime yazıklar olsun......bu fiyatı biz çiftçilere layık görenlere bunun hesabını kitabını yapanlara” şeklinde yorumlar yaparak tepkilerini dile getirdiler.

Bu kez pazarcılar eylem yaptı, belediye ve zincir marketleri suçladılar Bu kez pazarcılar eylem yaptı, belediye ve zincir marketleri suçladılar

Editör: Çağlar Atmaca