Kırıkkale İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışına Vali Ali Kolat, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Gençlik Spor İl müdürü Rıfat Ünlü., il müdürleri okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Fuar açılışı Saygı duruşu ve okul öğrencilerinden oluşan koronun İstiklal Marşını söylemesi ile başladı. Koro daha sonra çocuk parçaları ve ilahileri seslendirdi.

Üretebilme heyecanı kazanıyorlar

Fuar’ın açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Sabri Acar fuarda okulun orta bölümünde yer alan  5-6-7. Sınıf öğrencilerin esreleri yer aldığını söyledi. Acar okulda normal müfredatın yanı sıra bilimsel çalışmalarda önem verdiklerin bu konuda öğrencileri teşvik ettiklerini söyledi. Acar “ Geleneksel olarak yapılan bilim fuarımızda da bu sene bir çok eser yer almakta. Öğrencilerimiz yaptıkları bu bilimsel çalışma ile ufuklarını açarken üretebilme yeteneğini kazanıyorlar” şeklinde konuştu

Yeni Okulun temeli Eylül’de

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin yaptığı konuşmada şehir merkezinde bulunan okulun ihtiyaca cevap vermediğini bunun için okulun bulunduğu arsaya ihtiyacı karşılayacak yeni bir okul inşaatı için çalışma yaptıklarını ve yeni okul inşaatının temelinin Eylül ayında atılacağını belirtti. Çetin “Kırıkkale’ye yakışır bir okul yapmayı planlıyoruz. Bunu için çeşitli okul planları üstünde çalışma yaptık. Bu konuda sayın valimizin büyük desteğini gördük. Yeni okulun temelini en geç Eylül ayı ortasında atmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Milletin gönlüne taht kuran okullar

Üniversiteli gençlerden farkındalık eğitimi Üniversiteli gençlerden farkındalık eğitimi

Vali Ali Kolat yaptığı konuşmada kendisinin de bir İmam Hatip Okulu mezunu olduğunu bununla da gurur duyduğunu  söyledi.  Vali Kolat kendi öğrenim gördüğü  yıllarda ki okulların fiziki yapısı ile şimdiki okulların fiziki yapısını çok farklı olduğunu söyledi. Vali Kolat  “İmam Hatip Okulları verdiği eğitimle mezun olanların toplumdaki saygınlığı ile milletin gönlüne taht kurmuş okullardır. Son yıllarda da milletimiz bu okullara yine büyük teveccüh gösteriyor. İlimizde de ihtiyaca uygun bir okul yapılması için çalışma başladı” ifadesini kullandı. Vali Kolat konuşmasının devamında bu tür fuarların öğrencilerin ufkunu açtığını ifade ederek “Çocuklarımız kabiliyetlerini ortaya dökmüşler. Çocuklarımızı hem de okul yönetiminin bu konuda gösterdiği duyarlılık için teşekkür ederim. Çocuklar bizim geleceğimiz .Onlar bu tür çalışmalar ile hem ufuklarını açıyor hem de özgüvenlerini  kazanıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Hediyelerini verdi

Vali Kolat konuşmasından sonra okulda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdiler. 4006 Bilim Fuarı açılış kurdelesini Vali Kolat, Milli Eğitim Müdür çetin ve Okul Müdürü Acar beraber kesti. Öğrencilerin büyük bir titizlikle hazırladığı projeleri inceleyen Vali Kolat, öğrnecilere projeler hakkında sorular sordu.