Ramazan Bayramı’nın gelmesi ile birlikte, Kırıkkale de dahil olmak üzere 81 ilde vatandaşlar tatil için yollara düştü. Kilit Kavşak Kırıkkale başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde trafik yoğunluğu yaşandı. Trafik yoğunluğu, beraberinde trafik kazalarını da getirdi. Bayram tatilinin ilk 6 gününde 3 bin 706 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 48 kişi hayatını kaybederken, 6 bin 184 kişi yaralandı.

Bayram tatilinde de trafik polisinin ve jandarmanın denetimlerini 24 saat esasına göre sürdürdüğünü vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şunları kaydetti:"Bayram tatilinin 6. gününde 635 trafik kazası meydana geldi. 391 bin 472 araç denetlendi. 23 bin 813 araca hız ve radar işlemi, 23 bin 886 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin 6 gününde toplam 3 bin 706 trafik kazası meydana geldi. 48 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 6 bin 184 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Bakan Yerlikaya, sürücü ve yolculara şu uyarılarda bulundu: "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Aklımızdan çıkarmayalım, hayatla yarışılmaz. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil."

Kırıkkale’de polisler, vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı! Kırıkkale’de polisler, vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı!

Haber: Burak Çalışkan
 

Muhabir: Burak Çalışkan