Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2.Hava Kuvveti Komutanlığı önünde asılı bulunan Türk Bayrağının terör örgütü mensupları tarafından indirilmesine tepkiler çığ büyüyor. Son olarak dün akşam saatlerinde Kamu-Sen İl temsilciliği tarafından yapılan protesto eylemi yapıldı. Cumhuriyet Meydanında yapılan eyleme çok sayıda vatandaşta katıldı.

Milli Şerefsizlik

Kamu-Sen İl temsilcisi Yücel Karabacak yaptığı basın açıklamasında bayrağın bağımsızlığın sembolü olduğunu tarihin hatırası olduğunu belirterek ' Bayrağın değeri yapıldığı kumaşla değil, dalgalanması için ödenen bedelle ölçülür.Türk bayrağı dışında rengini milletin kanından almış başka bir bayrak yoktur. Askeri olarak bayrak ve sancağına hakaret edilmesine göz yummak, en büyük milli şerefsizlik olarak kabul edilmiş, tarihte bayrağa hakaret, padişaha ve devlete hakaret suçu ile aynı derecede tutulmuştur. Bayrağın kutsallığı savaş meydanında en yüksek derecesini bulur.Bayrağı yere düşürmemek için en yüksek rütbeli askerlerin dahi en küçük bir tereddüt göstermeden şehitliği göze aldıkları görülür.Zira bayrağın düşmesi mağlubiyetle eş değerdir' ifadelerini kullandı.

Milletimizin yüreğine kan damlamıştır

Karabacak açıklamasında devletin bayrağı azdırılan semirtilen şımartılan sırtı sıvazlanan terörist çapulcularının ayaklanma provası ile vatanı korumakla görevli askeri birliğe girerek indirilmesini hazım edemediklerini belirterek 'Teröristler askeri birliğimizden zafer işaretleri ile inlerine dönerken milletimizin yüreğine kan damlamıştır.Gelinen durumun şerefi Başbakan'a Yardımcılarına bakanlarına hükümetin ve iktidar partisinin tüm yöneticelerine Genel Kurmay Başkanına açılım düzeni içinde yer alan malum sendikacılar ve onların üyelerine olan biteni görmezden gelip iktidara güç ve kuvvet sağlamaya devam eden halkımıza aittir' ifadelerini kullandı

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ NOTER NÖBETÇİ 09 Ağustos 2025
KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ NOTER NÖBETÇİ 09 Ağustos 2025
İçeriği Görüntüle

Yürüyüş yapıldı

Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanında bulunan kalabalık ellerinde bayraklarla 'Kırıkkale Bayrağına sahip çık', Bayrağa uzanan eller kırılsın' sloganları eşliğinde yürüyüş yaptılar.

Muhabir: Manşet Gazetesi