Sivas'ın Ulaş ilçesinde karların erimesiyle Yapalı Barajı taştı, köye ulaşan baraj suları, suya düşen bir buzağının ölümüne neden oldu.

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Yapalı köyünde Hamit Üner'e ait bir buzağı, ahırdan kaçarak gözden kayboldu. Buzağının peşine düşen Üner ve köylüler, hayvanı yakalamak için yoğun çaba sarf etti. Hızla koşan buzağı, taşıp suları köye ulaşan Yapalı Barajı'na düştü. Buzağı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak telef oldu. Yetkililerden yardım isteyen köy halkı ise su seviyesinin yükseldiğini belirterek, suyun köy yerleşimine kadar yaklaştığını ifade etti.

Akıllı atık yönetimi sistemiyle hem çevre hem bütçe kazandı
Akıllı atık yönetimi sistemiyle hem çevre hem bütçe kazandı
İçeriği Görüntüle

'Çıkartmaya çalıştık, çıkartamadık'

Köyde yaşayan Ömer Üner, buzağın suya düşerek telef olduğunu söyleyerek, 'Bizim ineklerimiz suyun ortasında kaldı. Bize yardımcı olun. Bütün malımız suyun içinde kaldı. Bir buzağımız suyun içine düşerek öldü. Çıkartmaya çalıştık ama çıkartamadık' dedi.

Kaynak: İHA