Kırıkkale, Niğde, Kayseri, Sivas ve Nevşehir'de Netanyahu protesto edildi Kırıkkale, Niğde, Kayseri, Sivas ve Nevşehir'de Netanyahu protesto edildi

Sosyal medyada paylaşımlar yapan Kırıkkale de dahil olmak üzere tüm Türkiye’den astsubaylar, 1999 öncesi ve 2003 sonrası mezunların sigortalı sayıldığını ancak 2000, 2001 ve 2002 mezunu astsubayların bu haktan mahrum bırakıldığını belirtiyorlar. 2003 sonrası mezun olanların emekli olabildiğini, buna karşın 2000, 2001 ve 2002 mezunu olanların halen çalışmak zorunda kaldığını vurgulayan astsubaylar, hükümetten bu döneme ait mezunlara da sivil okul borçlanması hakkı tanınmasını bekliyor.

Bu durumun Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savunan mağdur astsubaylar, sosyal medyada yaptıkları on binlerce paylaşımda seslerini duyurmaya çalışıyor. Mevcut adaletsizliğin giderilmesi için torba yasa ile çözüm bekleyen astsubayların talepleri şu ana kadar hükümet tarafından karşılanmadı. Ancak Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri zaman zaman bu sorunu dile getirerek, 2000, 2001 ve 2002 mezunu astsubayların da sivil borçlanma hakkına sahip olmaları gerektiğini ifade ediyorlar.

Astsubaylar, emeklilikte yaşadıkları bu haksızlığın giderilmesi için hükümetten gelecek bir müjde bekliyor. Ancak taleplerinin karşılanıp karşılanmayacağı belirsizliğini koruyor. Binlerce astsubay, seslerini duyurmak için sosyal medya platformlarında aktif olarak kampanyalar düzenlemeye devam ediyor.

Haber Merkezi

Kaynak: haber merkezi