BİRİNCİ ANKARA

Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Grup Müsabakalarında Aksaray, Ankara, Çankırı, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Niğde, Nevşehir ve Sivas´tan gelen 222 sporcu dereceye girebilmek kıyasıya yarıştı. 2 gün süren müsabakalar neticesinde takımlarda Ankara il karması birinci olurken, ikinci Kayseri il karması, üçüncü Konya il karması oldu. Kırıkkale´yi temsilen katılan takımımız dördüncü oldu.

 

HEDEF 25 BİN SPORCUYU BİR ARAYA GETİRMEK

Tofaş Spor Okulları Kırıkkale’de Tofaş Spor Okulları Kırıkkale’de

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ödül töreninde yaptığı konuşmada; “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü öncülüğünde 81 ilde, 11 branşta düzenlenen ve bu yılki hedefin yaklaşık 25 bin sporcuyu bir araya getirmek olduğu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olimpik yüzme havuzunda düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Grup Müsabakalarına  hoş geldiniz” dedi.

 

ANALİG OLUŞTURULDU

Ünlü konuşmasının devamında; sporun tabana yaygınlaştırılması , daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda “Analig” oluşturulduğunu belirtti. 

 

KARDEŞLİK, YARDIMLAŞMA, CENTİLMENLİK, KAYNAŞMA

Ünlü; “Analig yarışmalarının her aşamasında, kardeşlik, yardımlaşma, centilmenlik, kaynaşma ve hoşgörü değerleri öne çıkarılır. Anadolu Yıldızlar Ligi Türk Sporuna çok şey katacak 'bu projenin temel amacı, Anadolu´muz da gün yüzüne çıkmamış spora yatkın, geleceğe yön verecek gençleri spor adına hazırlamak ve uluslararası yarışmalarda Türk Sporunu temsil etmektir. Bu projenin gelişmesine katkı sağlayan Gençlik Ve Spor Bakanlığımıza, Spor Genel Müdürlüğümüze, Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza,  tüm sporcu, antrenör, idareci ve görevli hakemlerimize ve katılan tüm illerimize teşekkür ediyorum” dedi.