‘Amatör Spor Haftası’ kapsamında Kırıkkale Valiliği öncülüğünde, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikler, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı öncülüğünde spor yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, günün anlamını belirten konuşmayı yaptı. Konuşmanın ardından spor branşları gösteri düzenledi. Kutlama etkinliği fotoğraf çekiminin ardından davul zurna eşliğinde halay ve oyun havası oynanarak sona erdi.

Minik sporseverin talebi yerine getirildi: Konyaspor’la buluştu Minik sporseverin talebi yerine getirildi: Konyaspor’la buluştu

Spor haftası nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş yaptığı açıklamada, “Amatör spor haftası etkinliklerinin açılışını birlikte yapıyoruz, gençlerle birlikteyiz. Geleceğimizin teminatlarıyla birlikteyiz. Kıymetli gençler, amatör spor hiçbir beklenti, hiçbir parasal bir beklentiye girmeden tamamen o işi severek başarıya, azimle ve kararlılıkla çalışmayı gerektirir. Amatör ruhta bu vardır. İş profesyonelliğe geldiğinde biliyorsunuz işin içine maddi çıkarlar. Bir hayat kaygısı, hayatı idame ettirme girer. Amatör ruh daha çok özel becerilerimiz, hocaların size aktardıkları, çevreden aldığınız destek sizin öz bilincinizle ileriye çok düzgün ve disiplinli çalışarak hedefe ulaşmanız için çalışmanızın bir sonucudur amatörlük” dedi.

Güneş, “Tabii Türk sporu amatörlerin Omuzlarında yükseliyor. Bu seneki bizim Gençlik Spor Bakanlığımızın size atıfta bulunduğu cümle bu. Bu çok önemli, sizlerin her birinizin sosyal hayatta yaptığı hareketlilik, bir yürüyüş, asansör yerine merdiveni kullanmak Vakit buldukça arkadaşıyla hem konuşup hem yürüyüş yapmak tabii en önemlisi bunu düzenli yapmak ve aynı zamanda spor kulüplerinde antrenmanlara gitmek, gençlik spor bakanlığımızın, gençlik spor il müdürlüğümüzün tesislerinde, antrenörlerimizde düzenli spor yapmanız Bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

Güneş konuşmasının devamında ise, “Sizlere buradan bir ev ödevi vermiş olalım. Yürüyüş yapmayanlar yürüyüşe başlasın. Spor yapmayanlar, spora başlasın. Tabii sporcularımız da burada. Onlardan da ülkemizin bayrağını göndere çektirmeleri için azimle ve kararlılıkla çalışmalarını bekliyoruz Annelere, babalara çok teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı. Eli öpülesi antrenörlerimize de çok çok teşekkür ediyorum. Bu Adem ruhu yaşatacak olan sizlersiniz. Gençlere bu ruhu aşılayın. Hedefe odaklandıracak, onlarla hemhal olacak olan sizlersiniz. Hem gençlerimizin yanında, hem antrenörlerimizin yanında azimle ve kararlılıkla devam edeceğiz. Amatör spor haftanızı kutluyorum” dedi.

Spor Haftası Kutlamalarına, Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Kırıkkale Belediye Başkanı Yardımcısı Halil Danacı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, ASKF Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Sırrı Zengin, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hamza Aygün, il müdürleri, şube müdürleri, antrenörler, sporcu velileri ve çok sayıda sporcu katıldı.

Haber: Burak Can

Editör: Manşet Gazetesi