Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırlıkları sürerken, söz konusu düzenlemenin yeni torba yasa teklifine eklenerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması bekleniyor. Böylece şef, tekniker, veri hazırlama personeli gibi şu ana kadar kapsama girmeyen pek çok memur da 3600 ek gösterge hakkından faydalanabilecek.
Öte yandan Anayasa Mahkemesi'nin geçtiğimiz aylarda aldığı kararla, 3600 ek gösterge için uygulanan “15 Ocak 2023’ten önce atanmış olma” şartı da iptal edilmişti. Bu kararın 6 aylık süreç sonunda yürürlüğe girmesiyle birlikte, tarih kısıtlaması da ortadan kalkacak. Böylece geçmişe dönük mağduriyetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Düzenlemenin yasalaşması halinde, ek göstergenin artmasıyla birlikte hem aktif çalışan memurların maaşlarında artış bekleniyor hem de emekli ikramiyelerinde ve emekli maaşlarında önemli düzeyde iyileştirme sağlanacak.
Torba yasa teklifinin önümüzdeki haftalarda Meclis gündemine gelmesi ve yaz aylarında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Kamu çalışanları ve memur sendikaları, süreci yakından takip ediyor.