Kırıkkale de dahil olmak üzere 81 ilde 'ehliyet affı' bekleyen 1 milyondan fazla vatandaş, ehliyet affının ne zaman çıkacağını merak ediyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan geçtiğimiz haftalarda, KYK borçlarından ehliyet affına kadar birçok konuya değinerek, "Vergi dairelerindeki tüm borçların yapılandırılması, 2 bin liranın altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarının yeniden yapılandırılması gibi birçok vatandaşı ilgilendiren teklif yasalaştı" dedi.

Bu açıklamalar sonrası gözler, ehliyet affına çevrildi. Ancak şuana kadar ehliyet affının ne zaman olacağı ile ilgili kesin bir açıklama yapılmadı.

Ehliyet Hangi Durumlarda Alınır, Hangi Durumlarda El Konulur?

Ceza Puanı Sistemi

100 ceza puanı birikmesi: Türkiye’de trafik kurallarını ihlal eden sürücüler ceza puanı alır. 100 ceza puanına ulaşıldığında ehliyete geçici olarak el konulur.

Diğer Durumlar

Aşırı Hız: Belirlenen hız limitlerinin aşılması, trafikte tehlike oluşturduğu için ehliyete el konulmasına yol açabilir.

Alkol veya Uyuşturucu Etkisi Altında Araç Kullanmak: Alkol veya uyuşturucu maddelerin etkisi altında araç kullanmak, ehliyetin kaybedilmesine neden olur.

Kırıkkale Valisi Makas’tan 15 Temmuz Şehidinin ailesine anlamlı ziyaret Kırıkkale Valisi Makas’tan 15 Temmuz Şehidinin ailesine anlamlı ziyaret

Trafik Kurallarını İhlal Etmek: Kırmızı ışıkta geçmek, hatalı sollama yapmak, emniyet kemeri takmamak gibi ihlaller ehliyetin alınmasına sebep olabilir.

Trafik Kazası: Ciddi bir trafik kazasında sorumlu bulunmak, ehliyetin geçici veya kalıcı olarak kaybedilmesine yol açabilir.

Sağlık Sorunları: Ciddi veya geçici sağlık problemleri (örneğin, görme bozuklukları, epilepsi gibi) sürücülerin ehliyetlerinin geçici veya kalıcı olarak elinden alınmasına neden olabilir.

Haber Merkezi

Kaynak: haber merkezi