Ankara’da dolu etkili oldu! Kırıkkale için de uyarı yapılmıştı! Ankara’da dolu etkili oldu! Kırıkkale için de uyarı yapılmıştı!

İŞ ÇIKMAZA DOĞRU GİDİYOR
3. Lig 1. Gurupta Kırıkkale’yi temsil eden ve Kırıkkale’nin tek profesyonel kulübü olan Kırıkkalegücü son iki haftaya düşme tehlikesiyle giriyor. Bu hafta deplasmanda Ayvalıkgücü’ne 4-1 kaybeden Kırıkkalegücü’nün puanı 26’da kalırken, düşme potasındaki rakibi Gümüşhanespor ligde ikinci sırada bulunan Aliağa’dan bir puan kopartmayı başardı ve puan farkı dörde düştü. Kırıkkalegücü bu hafta doğrudan rakibi olan Gümüşhane ile maç yapacakken, olası bir mağlubiyet halinde ligde kalma şansını son haftaya taşıyarak iyice zora sokacak. Ligde son beş haftada yalnızca son iki sırada olan takımları yenebilen Şimşekler, Gümüşhane’den en az 1 puan almak zorunda. Gümüşhane’ye kaybetmesi halinde son haftaya bir puan önde girse de saha performansı galibiyet için ümit vermiyor. Rakibi Gümüşhane ligin en güçlü takımlarından olan Aliağa ile berabere kalabilirken son Kırıkkale’yi yenmesi halinde son hafta kendi evinde bir puan alırsa ikili averajla ligde kalacak. 

ŞEHİR AYAĞA KALKMALI
Kırıkkale için şansız olduğuna inanılan ve olimpik sporlar için inşa edilen Başpınar Stadında taraftar baskısı oluşmazken, taraftarlar ligin en kritik maçı olan Gümüşhane maçının mabedi olan Fikret Karabudak Stadında oynanmasını istiyor. Karabudak’ta taraftar baskısıyla bir puanı kopartabileceklerini ve ligde kalmayı garantileyebileceklerine inanan taraftarlar, şehrin ileri gelenlerini maçın Karabudak’ta oynanması için mücadeleye davet ediyor. İçerde son maç olma özelliği taşıyan ve ligde kalıp kalmayacağımızın netleşeceği kader maçı niteliği taşıyan Gümüşhane maçın hangi statta olursa olsun, tribünlerin dolması gerektiğini ifade eden taraftarlar “Bu Kırıkkale için kader maçı. Tüm şehrin o gün statta olması gerekiyor. Rakibe baskı oluşturup, futbolculara motivasyon olmamız gerekiyor.” İfadelerini kullandılar.

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ
Gümüşhanespor’un Aliağa’dan bir puan almasını da manidar bulan Kırıkkagücü taraftarları “Ligde ikinci sırada olan, 63 puan toplayıp, 3. Sıradaki rakibinden 17 puan fazla toplayan, namağlup takım nasıl oluyor da ligin sondan üçüncü takımıyla berabere kalabiliyor. Ligde şaibe var, araştırılmalıdır. Gelene geçene yenilen takımın ligin en güçlü takımlarından biri olan Aliağa’dan puan almasının başka açıklaması olamaz. Gümüşhane son haftada şampiyonluğunu garantileyen Kepez ile oynayacak, Kepez’de şampiyonluğu garantiledik diye yedeklerle çıkar. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, artık tüm şehir tek yumruk olmalı ve Gümüşhane maçına odaklanmalıyız. İhtiyacımız olan bir puanı alıp, Kırıkkale’yi düşürmemeliyiz” dediler.

Haber: Çağlar Atmaca