Cumhurbaşkanı Erdoğa canlı yayında konuşuyor Cumhurbaşkanı Erdoğa canlı yayında konuşuyor

HALKTAN KOPMUYOR

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Kırıkkale Belediye başkanı seçilen ve 1977’den bu yana ilk defa CHP’li Kırıkkale Belediye Başkanı olan Ahmet Önal sahayı terk etmiyor. 2018’de milletvekili seçildiği günden bu yana sokakta ve sahada vatandaşlardan bir an olsun ayrılmayan Önal, 2023 genel seçimlerinde rekor kırarak tekrar milletvekili seçilmiş ve halktan kopmamanın mükafatını almıştı. 2024 yerel seçimleri öncesi CHP’nin yaptığı bütün anketlerden birinci çıkan ve adeta halkın zorlamasıyla belediye başkan adayı gösterilen Ahmet Önal, 1977 yılından bu yana ilk defa CHP’nin seçim kazanmasıyla sonuçlanan 31 Mart seçimlerinden sonra Kırıkkale Belediye Başkanı seçildi. Önal’ın Kırıkkale Belediye Başkanı seçilmesi Kırıkkale’nin yanı sıra ülke genelinin de dikkatini çekmişti.

MAKAMDA GÖRÜLMEDİ

Seçimi kazanmasının hemen ardından yine sokakta yarın seçim varmış gibi halkla bir araya gelmeye devam eden Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, alışılagelmişin dışında bir belediye başkanlığı yaparak vatandaşla bağını kopartmıyor. Binlerce vatandaşla birlikte mazbatasını alan ve Kırıkkale’yi birlikte yöneteceğiz diyen Ahmet Önal, henüz makam odasında bir gün bile geçirmedi. Belediye başkanı olduktan sonra makam odasında sadece devir teslim töreninde görülen Ahmet Önal, kendisine üç ayrı makam odası yaptıran ve 31 Mart seçimlerinde tarihi hezimet yaşayan Mehmet Saygılı’nın tam zıddı bir belediye başkanlığı sergiliyor.

BAYRAMDA DA DURMADI

Bayram günü de vatandaşla bağını kopartmayan Ahmet Önal Nur Camisinde Bayram Namazını kılarak başladığı güne Kırıkkale Valisi ile birlikte AFAD, Emniyet, İtfaiye, Şehit Ailesi ziyareti gibi ziyaretleri yaptıktan sonra, Kırıkkale Belediyesinin bayram mesaisi yapan personellerini de tek tek ziyaret etti. Bayramın birinci gününü belediye çalışanlarıyla geçiren ve çalışanların istek ve önerilerini dinleyen Önal, bir belediye işçisinin, çöp konteynırı ile ilgili “Siz bilirsiniz ama…” diye başlayan önerisini, ben bilirim değil, herkes fikrini söyleyecek, birlikte yöneteceğiz, herkes fikrini söyleyerek diyerek işçilerin gönlünü fethetti. Kibirden uzak davranışları ve aşırı tevazu gösteren hareketleriyle Kırıkkale siyasetinde yeni bir dönem açan Ahmet Önal gün boyu vatandaşlarıyla, işçileriyle bir araya gelerek bayramda da ailesine dahi vakit ayırmadı.

Haber: Çağlar Atmaca