Sağlık-Sen Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü, 'Sağlık Çalışanları Büyük Türkiye Buluşması' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sağlık-Sen Onursal Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımı ile yapıldı. Kırıkkale Şubesi olarak 45 hemşire hastane yöneticileri ve yönetim kurulu olarak katıldık. Şube başkanımız Recep Akdoğan katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlimizden özelikle Yüksek İhtisas Hastanesi Hastane yöneticilerine katılımlarından dolayı hemşirelere teşekkür etti. Özellikle Başbakanımızın yıpranma ve lisans tamamlama konusunda verdiği müjdeyle sevindiklerini de belirttiler.
Sağlık çalışanlarına üç müjde
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sağlık çalışanlarına 3 müjde verdi. Başbakan Erdoğan; sağlık çalışanlarının 2 yıllık ön lisans eğitiminin 4 yıla tamamlanmasının önünün açılması için Sağlık Bakanına talimat verdi. Sağlık çalışanlarının talepleri arasında yer alan, yıpranma payı konusunda da çalışma başlatılacağını açıklayan Erdoğan, sağlık çalışanlarına 5 yıllık hizmet karşılığında 1 yıl yıpranma hakkı verilmesi konusunda, çalışma yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`e talimat verdi. Başbakan Erdoğan sağlık çalışanlarının çocuklarına kreş hizmeti verilebilmesi için de bir çalışma yapacaklarını müjdeledi. Başbakan Erdoğan, her hastanede kreş açılması için çalışma yapılmasını da istedi.
Sizin yaptığınız aşk
Başbakan Erdoğan 'Sizin verdiğiniz, hizmetin bedeli olmaz. Şunu bilin, sizinki bir aşktır, çünkü bu iş öyle kolay kolay yapılmaz. Ama bir sevdan olunca yapılır' dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temeli üzerinde yükselteceklerini söyledi. Artık boynum bükük hastane kapılarından insanların dönmesini görmek istemediklerini belirten Erdoğan, Sağlık alanında eksiklerin olduğunu ve bunların aşılacağını kaydetti.