SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumartesi günü sabah saatlerinde meydana gelen patlama büyük korkuya neden oldu. Elmadağ’da bulunan MKE A.Ş. Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikasında meydana gelen patlamada 5 vatandaşımız şehit oldu. Patlamayla ilgili Adli ve İdari soruşturma başlatılırken, patlamanın kimyasal tepkimeden kaynaklı olabileceği ifade edildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

ERDOĞAN, PATLAMAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde faaliyet gösteren MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’ndaki patlama ile ilgili Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler’i telefonla arayarak bilgi almıştır. Görüşmede Cumhurbaşkanımız, patlamada şehit olan 5 işçi kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilemiştir. Meydana gelen olaya ilişkin ilgili kurumlarımızca tahkikat başlatılması talimatını da veren Cumhurbaşkanımız, ordumuza ve milletimize taziye dileklerini iletmiştir." denildi.

KAMERA KAYITLARI VAR

3600 Ek Gösterge kimleri kapsayacak? 3600 Ek Gösterge 26 Temmuz 2024 3600 Ek Gösterge kimleri kapsayacak? 3600 Ek Gösterge 26 Temmuz 2024

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamanın meydana geldiği fabrikada inceleme yaptıktan sonra açıklamada bulundu. Vali Şahin, fabrikanın dinamit lokumu hazırlama bölümünde ilk incelemeye göre kimyasal tepkimeden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana geldiğini belirterek, "Orada çalışan 5 işçimiz maalesef vefat etti. Allah'tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet savcılarımız konuyu inceliyor. Çalışan 5 kişi vardı, tamamına ulaşıldı. Göçük altında kimse yok, yaralı yok. İlk değerlendirmelerde kimyasal tepkime neticesinde olduğuna dair arkadaşlarımızın kanaati var, Cumhuriyet savcılarımız da inceliyor" dedi.

AKILLARA 3 TEMMUZ 1997 GELDİ

Elmadağ’da meydana gelen patlama akıllara Kırıkkale’de 3 Temmuz 1997’de meydana gelen patlamayı getirdi. 3 Temmuz 1997 Kırıkkale’de bulunan MKE patlama bütün dünyada yankı uyandırdı. Patlamada 3 kişi hayatını kaybederken, Kırıkkale hayalet şehre döndü. Valilikte oluşturulan kriz masası Kırıkkale’nin boşaltılmasına karar verdi. Kırıkkale boşaltıldıktan sonra meydana gelen büyük patlamada, şehrin boş olmasından dolayı daha fazla can kaybı yaşanmadı. Patlama sonrası meydana gelen yangın bir gün sonra ancak söndürülebildi. 1997 Patlamasının haricinde Kırıkkale’de 1986 yılında 2 sefer, 1988, 2008 ve 2012 yıllarında patlama meydana geldi.

Haber: Çağlar Atmaca

Editör: Manşet Gazetesi