“22 YILLIK AK PARTİ İKTİDARININ HÂLÂ KALICI BİR EĞİTİM POLİTİKASI YOK”

Kırıkkale MHP’de değişiklik! Bahçeli’nin kararı sonrası fesih edildi! Kırıkkale MHP’de değişiklik! Bahçeli’nin kararı sonrası fesih edildi!

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca gündeme dair açıklamalarına devam ediyor. Bu kez de eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Kutluca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “2A ve 2E birbirlerinden bağımsız düşünülemez. Nedir bunlar, ahlak ve adalet, eğitim ve ekonomi. Ahlak açığının olduğu bir yerde adalet açığı kaçınılmazdır. Adalet açığının olduğu bir yerde de eğitim açığı mutlaka vardır. Eğitimde en temelde sistem sorunu ve istikrar eksikliği yaşanmaktadır. Her gelen bakana, müsteşara, hatta genel müdürlere göre sınav adları, sistemi, müfredat ve kurallar sürekli değişiyor. Dün süslü cümlelerle, büyük iddialarla çözüm reçetesi olarak takdim edilenler, bugün problemin kendisi haline geliyor. Bugün övgüyle getirilenler, yarın vergilerin odağı haline geliyor. Ekonomide durum böyle, eğitimde de. Zira her ikisinde de her şey sürekli değişiyor gibi görünse de aslında zihniyet hiç değişmiyor. Deneme-yanılma yöntemiyle yol alınmaya çalışılıyor. Ancak deneme tahtası olarak kullandıkları; geleceğimizin teminatı gençlerimiz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, AK Parti iktidarının ise 22. yılında; hâlâ kalıcı bir eğitim sistemimiz ve politikamız yok”

“2023 TÜRKİYE’SİNDE DERS ZİLİ ÇALARKEN AİLELERİMİZ İÇİN İSE ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

“2023 Türkiye’sinde ders zili çalarken; aslında ailelerimiz için de alarm zilleri çalmaktadır. Eğitim öğretim yılı hayat şartlarının zorlaştığı, alım gücünün oldukça düştüğü, eğitim masraflarının birkaç kat arttığı bir zeminde, hâlihazırda var olan birçok sorunun gölgesinde başladı. Okul öncesinde geçtiğimiz yıl eğitime başlama maliyeti 7 bin 626 lira iken, bu yıl 17 bin 234 liraya, ilkokulda ise geçtiğimiz yıl okula başlama maliyeti 12 bin 500 lira iken, bu yıl 28 bin 295 liraya yükseldi. Sadece kırtasiye ürünlerindeki artış oranı da yüzde 92 ile yüzde 318 oranları arasında değişim gösteriyor. Okula başlamanın maliyetinin yanı sıra evlatlarımız kantin fiyatlarıyla da baş etmek zorunda. Hesaplamalara göre içinde bir meyve, basit bir sandviç ve sütün yer aldığı menülerde haftalık maliyet yaklaşık 200 lirayla aylık 800 liraya ulaşıyor. 2 veya 3 çocuğu okula giden aileler, bu maliyetlerin üstesinden nasıl gelecekler? Babasının hafta başında verdiği 100 liranın iki gün bile yetmediği öğrencilerimiz, iktidarın diline pelesenk ettiği ‘yüzyıla’ nasıl hazırlanacaklar?”

“EĞİTİMİ SADECE BİNA VE BETONDAN GÖREN BİR ANLAYIŞ BAŞARILI OLAMAZ”

“Planlamadan yoksun, eğitimi sadece bina ve betondan ibaret gören bir anlayışın başarılı olma imkânı yoktur. Defalarca tecrübe edildi, sadece yeni demekle yeni olunmuyor. Reform olarak takdim edilen her şey problemlere çözüm olmuyor. AK Parti iktidara geldiğinde hayata gözlerini yeni açan evlatlarımız bugün üniversiteli, o zaman ilkokula başlayan evlatlarımızın birçoğu ise bugün diplomalı işsiz. Kişilere veya siyasi çıkarlara dayalı olmayan, uzun vadeli hedefleri ve vizyonu olan milli eğitim programı acilen hayata geçirilmelidir. Öğrencileri ahlaki ve manevi değerlerimizi, eleştirel düşünmeyi, problem çözme ve iletişim becerileri kazandırılmalı. Eğitimde eşitsizlikler süratle giderilmelidir. Ekonomik olarak dezavantajlı ailelere yönelik burs ve destek programları genişletilmeli ve öğrencilerin ihtiyaçları karşılanmalıdır. Eğitim ve istihdam birlikte ele alınmalıdır. Öğretmenler arasındaki eşitsizlikler giderilmelidir. Biz Saadet Partisi olarak, eğitimin önemini biliyor ve bu nedenle de bu konuya yoğun bir mesai harcıyoruz.”

Haber: Cengiz Selci

Editör: Manşet Gazetesi