Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde anlamlı bir projeye imza attı. Başkan Önal, Kırıkkale’nin işlek caddelerine ‘mobil atık getirme merkezi’ kurulacağını belirtti. Şuan için 6 sabit ve bir de hareketli mobil atık merkezi olmak üzere toplamda 7 ayrı mobil atık merkezi Kırıkkale’nin farklı noktalarına yerleştirilecek.

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal ile konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün çevre günü aslında en öneli en anlamlı günlerden bir tanemsi temiz çevreye erişim her vatandaşın hakkı bu anlamda her vatandaşımızın hakkı olduğu gibi sorumlulukları da var. Biz de Kırıkkale Belediyesi olarak, bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızdan getirdiğimiz aracı ve konteynerleri vatandaşlarımıza sergiliyoruz. Daha başta, ilk etapta ayrıştırmayı yaparak çöpleri muhafaza etmeye çalışacağız. Tabi burada her vatandaşımıza da görev düşüyor. Kırıkkale’yi temiz bir şehir yapmak adına çöplerimizi belli yerlere koyma noktasında da Kırıkkale Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bugün 6 tane büyük ayrıştırıcı çöp konteynerleri var. Bunları kentimizde belirlediğimiz 6 noktaya yerleştireceğiz ve vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Yine aracımız da hem mahallelerimizde hem kent merkezinde hareket halinde olarak yine Kırıkkale’nin temizlenmesi daha temiz bir şehre ulaşması anlamında elinden gelen katıyı sunacak. Bu noktada çalışmalarımız devam edecek. Bakanlığımıza, emek veren müdürlerimize teşekkür ediyorum. Bu güzel hizmetleri kentimizle buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kırıkkale’de belediye masaya oturmadı! İşçi eylem yaptı Kırıkkale’de belediye masaya oturmadı! İşçi eylem yaptı

Haber: Burak Çalışkan

Kırıkkale’de Şehrin Farklı Noktalarına Atık Merkezleri Yerleştirilecek (5)Kırıkkale’de Şehrin Farklı Noktalarına Atık Merkezleri Yerleştirilecek (3)Kırıkkale’de Şehrin Farklı Noktalarına Atık Merkezleri Yerleştirilecek (2)Kırıkkale’de Şehrin Farklı Noktalarına Atık Merkezleri Yerleştirilecek (1)Kırıkkale’de Şehrin Farklı Noktalarına Atık Merkezleri Yerleştirilecek (7)Kırıkkale’de Şehrin Farklı Noktalarına Atık Merkezleri Yerleştirilecek (6)

Muhabir: burak çalışkan