“SAYGILI, BELEDİYE ÇALIŞANLARINI ÜSTÜ KAPALI TEHDİT EDİYOR”

Kırıkkale Belediye Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı hakkında açıklamada bulunan Kuzucu, “10 yıldır Kırıkkale'yi yöneten belediye başkanı tekrar aday gösterildi. Diğeri 20 yılın, son 15 yılını belediye başkan yardımcılığı görevini yapan, hatta ikinci adamlık görevini yapan bir kişi. Bir değer aday ise mevcut milletvekili. Şu anki mevcut belediye başkanını mevcut durumunu anlatacağım. Sayın başkan yaklaşık 10 yıldır belediye başkanısınız. Allah'ını severseniz ilimize gözle görülür ne yaptı? Hiçbir projeyi uygulayamadınız. Kırıkkale halkının ırmak suyuna bile muhtaç ettiniz. Korkunuzdan altyapıya, bir kere bile el atmadınız. Sadece halkımızın gözünü boyamak için kaldırımı söküp taş yaptı. Uzun bir pandemi dönemi geçti. Zor durumda kalan esnafın bir kere bile hatırını sormadınız. 10 yıl belediye başkanlığı yapmış biri herkesin tanıması gerekirken, sizi sokaklarda görülmediğimiz için sizi kimse tanımamaktadır. Ben gidersem belediye çalışanları maaşlarını alamaz diye belediye çalışanlarına üstü kapalı tehdit savuruyorsunuz. Belediye işçilerinin maaşlarını alamadığı zamanlarda sizin iktidarınız değil miydi? Kısacası maaşı zamanında veren de vermeyen de sizin iktidarınız değil miydi? Allah'ın izniyle bizim belediye başkanlığımıza tüm çalışanların maaşı alnının teri durmadan verilecektir. Bütün belediye çalışanlarının tamamı maaşını alamadan belediye başkanı maaşını almayacaktır. Belediye çalışanlarıyla bir ve beraber olacağız. Hiç kimseden kendimizi büyük hiçbir çalışan kendini küçük görmeyecek, kibir, kazıntı, hiç olmayacaktır. Her gün dikkat esnafı ziyaret edip çayını içmeden işimize başlamayacağız. Halkın ve esnafın içine sadece seçim zamanı çıkmayacağız. Biz bugün olduğu gibi kazandığımız zaman da sizlerle beraber olacağız. Sizlerin oyunu alıp sadece zenginlerle düşüp kalkmayacağız lafımız her zaman açık olacak, başkanla konuşmadan hiç kimseye kör pişman belediyeden, belediyeden ayrılmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu: ‘Saray mı millet mi’ sorusuna vereceğimiz cevap her zaman millet olacak Dervişoğlu: ‘Saray mı millet mi’ sorusuna vereceğimiz cevap her zaman millet olacak

“ULUSOY, BELEDİYENİN BAŞARISIZLIĞINDA İKİNCİ ADAM”

MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Harun Ulusoy hakkında açıklama yapan Kuzucu, “Gelelim yardımcısına, vallahi geldiği aday olduğu partiye yapılan bir yama gibi oldu. Yerine tam oturmadı. Ne ceket yamaya uydu, ne de yama gece de tam uydu. 15 yıl belediye başkan yardımcılığı yaptığınız dönemde belediyenin yaptığı başarısızlıklardan ikinci adam olarak sizin sorumluluğunuz yok mu? Size soracağım soruların cevabını Kırıkkale halkına açıklamanızı istiyorum. Çünkü Kırıkkale halkının bir daha kandırılmasını istemiyorum. Soru bir siz Mustafa Pekdoğan zamanında işe alınan ülkücü, Türk milliyetçisi yaklaşık 660 kişiyi niçin işinden ettiniz? Onların Ramazan ayı gününde işlerine son verirken, vicdanınız sızlamadı mı? Onlar ailelerinin yanında, ne durumlara düştü, iç düşündünüz mü? Empati yapıp, onların yerine kendinizi koydunuz mu hiç? Bu kadar kişiyi ramazan gününde işten atmış bir kişi olarak anılırken bir kişiyi işe alacağım sözünüze kimden inanacaksınız? Soru 2 Alparslan Türkeş Bulvarı isminin bulvardan niçin kaldırdınız? Siz eğer ülkücü iseniz Alparslan Türkeş isminin bulvardan inmemesi için bir mücadele verdiniz mi? Verdiyseniz basında veya herhangi bir meclisi kanıtı var mı? Gerçekten merak ediyorum. Sizin Alparslan Türkeş'ine bir alerjiniz var mı? Soru 3 15 yıldır aynı iktidarın belediye yardımcısı iken hangi özelliğinizden dolayı sizi başka bir partiden başkan adayı gösterdiler. Sizin 15 yıldır yardımcılığını yaptığınız mevcut başkanın partisinden aday gösterilmenin daha doğru değil midir? Merak ediyorum. Siz gerçekten şu an bir kişinin mi yoksa bir partinin mi belediye başkan adayısınız” dedi.

“KIRIKKALE HALKI, ÖNAL’I TEKRAR ANKARA’YA GÖNDERECEKTİR”

CHP Kırıkkale Belediye Başkan adayı olarak açıklanan CHP Milletvekili Ahmet Önal hakkında da açıklama yapan Kuzucu, “Gelelim sayın milletvekiline. Sizi Kırıkkale halkı mecliste bizi temsil etsin diye seçti. Sizin için en iyisi, en hayırlısı milletvekili olarak kalmanızdır. İnanıyorum Kırıkkale halkı şimdi sizi tekrar vekil olarak Ankara'ya gönderecektir” dedi.

Haber: Burak Can

Editör: Manşet Gazetesi