İlimizde faaliyetlerine 21 Aralık 2012 yılında başlayan Gönül Elçileri önemli bir projeye daha imza attı. Gönül Elçileri Pazarcık Köyü yanında bulunan ağaçlandırma alanına Gönül Elçileri Bereket ormanları kapsamında bin adet fidan dikimi yapıldı.

Balışeyh Belediyesi’nde değişim devam ediyor! Bu sefer de logo değişti! Balışeyh Belediyesi’nde değişim devam ediyor! Bu sefer de logo değişti!

Geniş katılım

Törene Kırıkkale Valisi Ali Kolat eşi İlksen Kolat, , Emniyet Müdürü Hasan Onar, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir , Orman İşletme Bölge Müdürü Mustafa Akkız ,Gençlik Spor İl müdürü Rıfat Ünlü, İl Sağlık müdürü Dr Mustafa Uzun, Halk sağlığı İl müdürü Dr Feramiş Güngüneş TEMA Vakfı Kırıkkale Temsilcisi Mehmet Hilmi Kalkan ve yönetim kurulu üyeleri, Gönül Elçileri, Kırıkkale İzci Kulübü üyeleri, ve vatandaşlar katıldı

Türkiye ortalaması üstündeyiz

Törenin açılış konuşmasını yapan Orman İşletme Bölge Müdürü Mustafa Akkız ilimizin orman alanları bakımından Türkiye ortalamasının altında olduğunu bu yüzden çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade etti. Akkız ' İlimizin ormanlık alanların %45'i bozuk ormanlık alanı, %15'inide asıl orman alanı oluşturmaktadır. Geçen yıl ilimizde 14 bin fidan dikimi yapıldı. Bu yıl ise hedefimiz 20 bin fidan dikimi yapmak. İlimizde ayrıca tarımsal alanlar için ağaç fidanı dikim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bugünde Bereket Ormanları projesi kapsamında bin adet fidan dikimini gerçekleştireceğiz' ifadesini kullandı.

10 bin 299 gönül elçimiz var

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir konuşmasın da Gönül Elçileri Projesinin 19 Mayıs 2012 yılında başladığını ilimizde ise bu projenin 21 Mayıs 2012 yılında Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat yönetiminde başladığın söyledi. Gönül elçilerini esasen beş konu üzerinde ağırlık kazandığın söyleyen Bozdemir Çocuk,(Koruyucu Aile Hizmet Projesi), Kadın ve Güçlendirme(Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi),Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklararası uyum, Engelli hizmetlerine erişim, Aile ve yoksulluk öncelikli olarak yararlanıcı kesimler olduğunu belirtti. Bozdemir konuşmasının devamında' Türkiye genelinde toplam 680.238 Gönül Elçisi bulunmakta olup ilimizde proje kapsamında Gönül Elçisi sayımız 10 bin 299dur. koruyucu aile hizmetinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla; 2013 yılında il merkezi ve ilçelerde toplam 25 tanıtım toplantısı yapılmıştır. Bu toplantılar ve proje faaliyetleri sonrası Koruyucu Aile Hizmeti için yapılan başvuru sayısında önemli bir artış olmuş 2012 yılında 14 olan mevcut koruyucu aile sayısında önemli oranda artış sağlanmıştır. Hali hazırda 39 koruyucu aile de 41 çocuğumuz bulunmaktadır. Kadınlar için mesleki eğitim projesi projenin ikinci aşamasıdır. Proje için çeşitli tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yapılmış, özellikle eğitim yarıda bırakan kadınların açık liselere kayıtları yaptırılmış, eğitimlerini tamamlamaları ve iş yaşamına aktif katılımlarının sağlanması için kadınlarımız teşvik edilmiştir. Bu kapsamda il ve ilçe merkezlerinde 2014 yılında toplam 9 adet toplantı yapılmıştır' ifadesini kullandı.

İkinci kez fidan dikimi yapıyoruz

Törende konuşan Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat geçen sene Gönül Elçileri ile Somada şehit olan madencileri için 301 fidan dikimi gerçekleştirdikleri bu yıl ise bin kadar fidan dikimi yapacaklarını ifade ederek' 24 Mart Dünya Orman gününde Bereket ormanları projesi kapsamında bin adet fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Diktiğimiz fidanların insanlığa yeni bir umut olmasını ve geleceğimiz olan çocuklarımız için daha yeşil bir çevre olmasını diliyorum' ifadesini kullandı.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat yaptığı konuşmada ' Bu çocuklarımız ağaç sevgisini, anne sevgisini, çocuk sevgisini bu yaşta öğrenmeleri geleceğimiz ve ülkemiz açısından son derece önemli. Dikeceğimiz fidanlarla güzel bir hatıra ormanını Kırıkkalemize kazandırmış olacağız. İl olarak yeşil alanları daha da fazla artırmamız gerekir. Bu anlamda kim ağaç dikiyorsa, kim güzel bir adım atıyorsa onları tebrik ediyorum. Burada diktiğimiz fidanlarla gelecek nesillere güzel bir hediye bırakıyoruz' ifadesini kullandı.

Davullu zurnalı dikim

Protokol konuşmalarını ardından Kırıkkale Halk Eğitim Müdürlüğü Folklor ekibi bir gösteri yaptı. Halk oyunları gösterisinin ardından İnsan hakları Çocuk Kulübü üyesi Zehra Çoloğlu bir şiir okudu. Bu arada tüm protokol konuşmaları sağır ve dilsizler için çevirisi yapıldı. Konuşmaların ardından Bereeket Ormanı için bin fidan dikimi yapıldı. İlk fidan dikimini Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat tarafından yapıldı. Protokol üyelerinin ve vatandaşların fidan dikimi için birbiri için yarıştığı görüldü. Bir çok vatandaşta dikimini yaptığı fidanın başında hatıra fotoğrafı çekindi.