Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Lideri Özgür Özel'i ziyareti son buldu. Ziyarette neler konuşulduğuna dair CHP Sözcüsü Deniz Yücel tarafından açıklama yapıldı. Deniz Yücel yaptığı açıklamada Çay ve Hububat fiyatlarının güncellenmesinin ve asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiği ifade edildi. Deniz Yücel ayrıca, asgari ücrete temmuzda ara zam talebini, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını, çay ve hububat üreticileri başta olmak üzere beklentilerin altında kalan alım fiyatlarını, atanmayan öğretmenleri, özel okul öğretmenlerinin sorunlarını, staj ve çıraklık mağdurlarını, emeklilikte kademe bekleyenlerin durumunu, kira yardımı da sona erecek olan depremzedelerin sıkıntılarının dile getirildğini ifade etti.

TürkTraktör Şirket Lideri Sejourne, eğitim alan genç çiftçilerle buluştu TürkTraktör Şirket Lideri Sejourne, eğitim alan genç çiftçilerle buluştu

Peki Asgari Ücrete zam yapılacak mı? Bilindiği üzere bir kaç yıldır yaşanan ekonomik kriz ve artan enflasyon nedeniyle yılda bir yapılan Asgari Ücret zammına ara zamlarda yapılmıştı. 2024 yılı başında ise Asgari Ücrete ara zam yapılmayacağı ve tek sefere mahsus zam yapılacağı duyurulmuştu. Ancak enflasyonun hızla artmaya devam etmesi neticesinde Asgari Ücret ev kiralarından dahi düşük seviyede kaldı. Asgari Ücretliler ara zam taleplerini sık sık dile getirirken CHP Lideri Özgür Özel'de asgari ücretlilerin taleplerini gündemde tutuyor. Özgür Özel, Erdoğan'ın CHP ziyaretinde de bu toplumsal talebi dile getirdiği ifade edilirken, Erdoğan'ın bu konuda ne cevap verdiği hakkında açıklama yapılmadı.

Editör: Çağlar Atmaca